P.S. u Vijesti

Beyonce kriva za rast inflacije u jednoj europskoj državi – zbog njezinog koncerta naglo porasle cijene

Švedski ekonomist optužuje Beyonce za rast inflacije

23. lipnja 2023 12:24
Beyonce

Beyonce Foto: beyonce/Instagram

Početkom svibnja, svjetski poznata pjevačica i zvijezda održala je koncert na samom sjeveru Europe u sklopu svoje nove turneje Renaissance. Beyonce je tako u Švedskoj zabavljala tisuće ljudi, a mnogi su Europljani pohrlili prema Švedskoj, samo kako bi uspjeli uživati u spektakularnom koncertu svjetske pjevačke dive.

No, nije bilo sve tako idealno i spektakularno, s obzirom na to da je Beyoncein koncert, vjerojatno, zaslužan za rast inflacije u Švedskoj. Michael Grahn jedan je od ekonomista vodeće nordijske banke „Danske Bank“ koji tvrdi da je Beyonce kriva za sve.

Poskupjeli hoteli i restorani uoči koncerta

Rast inflacije Švedska je doživjela upravo u svibnju, kada je Beyonce održala svoj koncert, a Grahn smatra kako je ona kriva za tu situaciju zbog rasta cijena robe i drugih usluga, poput hotela, restorana i slično, navodi Klix.ba.

„Čini se da je Beyoncein početak svjetske turneje u Švedskoj doprinio rastu inflacije u svibnju. Nije poznato za koliko točno, ali vjerojatno na 0,2 ili 0,3 posto, koliko je bio rast cijena hotelskih i restoranskih usluga. Očekujemo da će ovo iznenađenje biti preokrenuto u lipnju, kada se cijene hotela i ulaznica vrate u normalu“, napomenuo je Grahn.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Beyoncé (@beyonce)

Bila Beyonce kriva ili ne, ona toga vjerojatno nije ni svjesna, a i upitno je koliko su točne tvrdnje švedskog ekonomista.

Kako piše Politico, ovakvi događaji mogu uzrokovati povećanje cijena smještaja i hrane, ali su iznimno rijetki slučajevi gdje se zaista dogodi da to povećanje utječe na stopu inflacije.
 

Još vijesti