P.S. u Vijesti

Sveučilište u Splitu jedno od rijetkih koje dobiva ovaj smjer diplomskog studija – pristiglo više od 300 prijava

Prošle godine dobili prijediplomski, a ove diplomski studij kao nastavak

16. kolovoza 2023 16:13
Sveučilište u Splitu

Sveučilište u Splitu Foto: Sveučilište u Splitu - University of Split/Facebook

Sveučilište u Splitu ponovno dobiva novi studij zbog kojeg su mnogu s juga Hrvatske odahnuli jer zbog njega ne moraju seliti u potpuno drugi dio države, s obzirom na to da je jedan od rijetkih takvih u glavnom gradu, Zagrebu.

Naime, Sveučilište u Splitu dobiva novi diplomski studij, a radi se o studiju „Novinarstvo u suvremenim medijima“. Nakon što je prošle godine uveden novi prijediplomski studij pod nazivom „Komunikacije i mediji“, sada je dostupan i diplomska razina kao nastavak na ovu prijediplomsku.

Kako navodi Prigorski.hr, na Sveučilište u Splitu stigle su čak 324 prijave za ovaj diplomski, dok njegova kvota iznosi samo 25 studenata.

„Najveći naglasak je na učenju novinarskih vještina te na praksi u medijskim redakcijama od 120 sati u drugom semestru, 160 sati u trećem te čak 200 sati praktičnog rada u profesionalnoj novinarskoj redakciji u posljednjem, četvrtom semestru“, rekli su sa splitskog sveučilišta.

Zasad najveći takav studij u Zagrebu

Navala na ovaj diplomski studij zaista je velika, vjerojatno zbog činjenice što u Hrvatskoj postoji samo jedan studij ovakvog tipa, a radi se o zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, zbog kojeg pojedini studenti moraju seliti na drugi i sjeverniji dio države kako bi studirali ono što žele.

Od sada ti će problemi biti riješeni, a nadamo se da će se s godinama kvota na ovom diplomskom studijskom programu u Splitu i povećati kako bi i drugi dobili priliku studiranja ovog smjera.
 

Još vijesti