V.F. u Vijesti

Urnebes na nogometnoj utakmici: Sudac igraču dao žuti karton, on njemu uzvratio Uno kartom

Događaj je odmah postao meme.

13. rujna 2023 13:47
Domišljat potez igrača

Domišljat potez igrača Foto: espn; TikTok/Screenshot

Zamisli da si na usmenom, išlo ti je sasvim dobro, ali onda ti profesor postavi apsolutno nemoguće pitanje na koje ne znaš odgovoriti. Međutim, ti si došao spreman. Imaš kartu u rukavu. I to doslovce. Izvlačiš Uno reverse kartu koja mijenja smjer igre. Spašen si!

Da je barem tako jednostavno. Uno karte se ne mogu primijeniti u stvarnom životu. Ili? Čini se da možda ipak mogu. Barem je netko pokušao. Naime, na godišnjoj humanitarnoj utakmici Sidemen na rasprodanom londonskom stadionu u subotu, u sukobili su se Sidemen FC, nogometni tim sastavljen od istoimenog britanskog YouTube kolektiva i YouTube All-star tim, piše Bored Panda.

U jednom trenutku je igrač Max Fosh dobio žuti karton, a sucu je odlučio uzvratiti sličnom mjerom. Na sučev žuti karton, Fosh je odgovorio Uno reverse kartom koja mijenja smjer igre. Iako se nadao da će preokrenuti sučev karton, to se ipak nije dogodilo. Sudac je ostao pri svojoj odluci, ali se publika barem dobro nasmijala.

Moramo priznati da je fora dobra, ali opet treba istaknuti kako je Fosh izvukao zelenu kartu, a prema pravilima Una, reverse karta vrijedi samo ako je iste boje kao i prethodno bačena karta. Samo kažemo…

 

@espn He pulled out an UNO reverse card to the ref after the yellow card 😂 @ESPN FC (via @Sidemen ♬ original sound - ESPN

 

Utakmica okupila mnoge zvijezde YouTubea

Ovu dobrotvornu utakmicu je uživo na stadionu gledalo 60.000 gledatelja, a online prijenos je pratilo nevjerojatnih 2,5 milijuna gledatelja. Ipak, to je i za očekivati jer je događaj okupio neke od najvećih zvijezda YouTubea među kojima je bio i Mr. Beast.

Inače, Max Fosh, također poznat kao StreetSmarts svojim obožavateljima, je britanski YouTuber poznat po svom divljem smislu za humor, a njegov potez na utakmici je odmah postao meme.

Treba spomenuti i kako je nevjerojatnih 2,4 milijuna funti (nešto manje od 3 milijuna eura) prikupljeno tijekom dobrotvorne utakmice, a novac je raspoređen u razne dobrotvorne svrhe.

Na kraju je Foshov tim ipak izgubio. Protivnički tim je dobio utakmicu 8-5. Čini se da se bacanje Uno karte nije isplatilo, koliko god inovativan bio ovaj potez.

Izvor: BoredPanda.com

Još vijesti