P.S. u Vijesti

Stipendije poljskog veleposlanstva za hrvatske znanstvenike – održat će se tromjesečno istraživanje u Krakowu

Ovo je 29. izdanje stipendije pod nazivom „Thesaurus Poloniae“.

17. Siječnja 2024 11:25
Krakow, Poljska

Krakow, Poljska Foto: Canva

Izvrsne vijesti dolaze iz poljskog veleposlanstva za hrvatske znanstvenike i znanstvenice! Naime, Veleposlanstvo Republike Poljske u Hrvatskoj raspisuje 29. izdanje natječaja za stipendije.

Stipendije su namijenjene znanstvenicima i znanstvenicama pod nazivom „Thesaurus Poloniae“, a dijeli ih poljsko Ministarstvo kulture i nacionalne baštine.

Naime, zasigurno se pitate zašto poljsko veleposlanstvo dijeli stipendije hrvatskim znanstvenicima. Kako piše na službenim stranicama Sveučilišta u Rijeci, „Thesaurus Poloniae“ namijenjena je upravo stranim znanstvenicima koji „provode istraživanja na području kulture, povijesti i multikulturne baštine Poljske i srednje Europe“.

I tromjesečni istraživački boravak

Oni koji će ostvariti pravo na stipendiju, bit će pozvani na tromjesečni istraživački boravak u Krakowu. Osim novčane pomoći za potrebne istraživanja, dobitnicima će biti plaćen i smještaj, kao i naknada svih putnih troškova.

Zainteresirani mogu se prijaviti još nešto više od 10-ak dana jer prijave traju do 30. siječnja, a više informacija pronađite OVDJE.

Još vijesti