V.F. u Vijesti

Zadrani pokrenuli peticiju za prenamjenu zgrade Socijalnog u studentski dom

Potpisi se gomilaju.

27. srpnja 2023 12:05
Novi studentski dom?

Novi studentski dom? Foto: Canva

Hoćemo li ostvariti pravo na smještaj u studentskom domu ili ne? To je jedna od osnovnih stvari koje muče svakog studenta. Dok ne stignu rezultati natječaja, možemo samo nestrpljivo čekati. Studenata je uvijek puno, a čini se kako mjesta u studentskim domovima nikad dovoljno.

U Zadru je trenutno pitanje koja će biti nova namjena zgrade Socijalnog koja je na prodaju, a dr. Dario Nakić je predložio da se zgrada ustupi za studentski dom, kako piše portal 057info.hr. Tu ideju je podržao i sveučilišni profesor Marko Vučetić.

Sada je u tu svrhu pokrenuta i peticija kako bi se zgrada Socijalnog prenamijenila u studentski dom.

„Poštovane građanke i građani Grada Zadra i svi drugi koji volite Zadar! Skupljam potpise za prenamjenu zgrade Socijalnog na Poluotoku u studentski dom! Svjedoci smo uništavanja gradske jezgre zbog kratkoročnih planova i brzog profita pojedinaca. Takav bi bio i hotel bez parkirališta, kako se predlaže. Prenamjenom zgrade Socijalnog u studentski dom, na Poluotoku bi se zadržali studenti, omogućio bi im se boravak do završetka akademske godine, a Grad Zadar nastavio bi razvijati kulturu sveučilišnog grada, što i želimo da bude. Aktivno se pridružite spašavanju javnog dobra na Poluotoku potpisom ove peticije“, stoji u opisu peticije koja je do sada skupila više od 700 potpisa.

Peticiju možete potpisati na poveznici.

Nova StudiGO epizoda otkriva je li studiranje izvan Hrvatske toliko lagano kako svi tvrde →

 

Još vijesti