Vodič za brucoše

Dojila tijekom Zoom predavanja pa zaratila s profesorom: 'Sad ste studenti i sve ostalo morate odgoditi za kasnije...'

MojFaks | Laganini, 16.02.2021., Autor: Anja Z.Brucošica doji dijete tijekom Zoom predavanja
Foto: Facebook @Marcella Mares / Screenshot

Nakon što su se predavanja diljem svijeta prebacila u online sferu, sve je više anegdota iz virtualnih 'predavaonica'.

Studentica Marcella Mares iz Kalifornije nedavno se putem Facebooka požalila na diskriminaciju od strane sveučilišnog profesora koji joj je rekao da "ne bi trebala dojiti bebu dok preko Zoom-a traje njegovo predavanje".  Ta je opaska Mares pogodila jer, kako piše na Facebooku,  želi svima pokazati kako je moguće istovremeno dojiti i pratiti predavanje ili učiti.


...Revolucionarna ideja: Studentica osmislila opremu uz pomoć koje će muškarci dojiti bebe...


...Studentica Adriana podijelila svoju dirljivu priču: 'Biti majka meni je teže nego biti studentica strojarstva'...


Isključila bi kameru, ali ne smije


Svoj stav pokušala je dokazati fotografijom na kojoj je udubljena u knjige s kćerkicom na prsima. "Mislila sam da mogu jednostavno isključiti kameru dok dojim, no profesor je odlučio promijeniti uvjete za svoja predavanja: traži da svi studenti cijelo vrijeme imaju uključenu kameru i mikrofon ili neće proći njegov predmet",  rekla je razočarano.


I never write long posts but this is a good one! • • • I didn’t want to post this picture because I just wanted it for...

Objavljuje Marcella MaresČetvrtak, 24. rujna 2020.

Studentica se ovim uvjetima bila spremna prilagoditi uz napomenu da će kameru ipak morati povremeno ugasiti, dok podoji svoju bebu. Rapsrava se nastavila, a profesor zastupa stav da bi se dojenje trebalo organizirati u privatno vrijeme studentica, a ne za vrijeme predavanja.


Prioritet je studij i ništa drugo?


Na sljedećem predavanju isti profesor je svojim studentima ispričao svoje neobično iskustvo i razgovor s jednom studenticom (nije ju imenovao) uz zaključak da im trenutno studij mora biti prioritet. "Morate shvatiti da ste sad studenti i da vam učenje mora biti prioritet te da sve distrakcije morate odraditi u nekom drugom periodu ili pak budite kreativni ako vas dijete treba dok traje predavanje", rekao je studentima. Većina je na Facebooku ipak stala na stranu mame brucošice.


"On uopće ne razmišlja o onome što govori i mislim da će mu to utjecati na profesorsku karijeru, ako je još uopće ima", napisala je Mares i dodala da bi se po njenom mišljenju "svaku mamu koja pokušava žonglirati fakultet ili posao i dijete trebalo podržati, a ne ponižavati".


...Kombinacija studija i trudnoće u Hrvatskoj je jako zahtjevna: Kako je biti mama-studentica?...


"Radite sve što treba da steknete visoko obrazovanje, ali nemojte dopustiti da vam itko govori kad možete hraniti svoju kćer", komentirala je jedna žena, a neki su ovaj profesorov 'istup' doživjeli toliko ozbiljno da su djevojci u komentarima savjetovali da ga prijavi, prenosi The Sun.


izvor: The Sun


studenticadojenjepredavanjemlada mamaučenjenastavabeba


Prati nas na Instagramu!