L.B. u Vijesti

'Fakultet nas diskriminira': Studente o polaganja ispita obavijestili 10 dana prije roka, ove godine šokirali ih promjenom

Studenti Medicinskog fakulteta u Beogradu nezadovoljni su potezom prodekanice za nastavu koja je donijela odluku da u nadolazećem ljetnom ispitnom roku polažu praktične ispite – iako su već drugu akademsku godinu 'online'.

8. lipnja 2021 16:08
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Smatraju da je ovo diskriminacija u odnosu na kolege koji ih prošle akademske godine, zbog pandemijskih okolnosti, nisu polagali.


Online i ove i prošle godine, ali sada polažu praktične ispite


Unatoč prosvjedu organiziranom 21. svibnja, prodekanica za nastavu Medicinskog fakulteta u Beogradu, prof. dr. sc. Tanja Jovanović, ostala je pri odluci da studenti polažu praktične ispite.
Nastava u vrijeme pandemije na Medicinskom fakultetu odvijala se online, kako prošle tako i ove akademske godine. Uvjeti za polaganje ispita u 2019/20. podrazumijevali su da se polaže samo teorijsko znanje na usmenom ispitu, piše Direktno.rs.


>>>Studenti žestoko 'opleli' po svom sveučilištu: 'Sad se mi zbog 2 ispita moramo vraćati 400 kilometara na faks?'<<<


Prodekanica je, međutim, donijela odluku koja "direktno diskriminira studente koji ispite polažu u školskoj 2020/21. u odnosu na kolege koji su iste ispite pod istim okolnostima prethodne godine polagali bez praktičnog dijela ispita", tvrde ovogodišnji studenti. Reakcija dekana, akademika Nebojše Lalića je, kako navode studenti, izostala.


Vijest im priopćena 10 dana prije početka rokova


Sporan je i period u kojemu su studenti obaviješteni o konačnim uvjetima polaganja ispita. Naime, odluku o ovoj promjeni u odnosu na proteklu godinu doznali su deset dana prije početka ljetnog ispitnog roka iako bi, zakonski, o tome morali biti obaviješteni na početku akademske godine.


>>>Na ovom fakultetu ispiti ipak ONLINE do kraja: Zbog financijskih razloga, ali i uvjeta pod kojima je održana nastava<<<


Studenti, kako kažu, ne zahtijevaju posebne niti lakše uvjete studiranja, već samo jednak tretman u skladu s trenutnim okolnostima i tamošnjim zakonom.


izvor: Direktno.rs

Još vijesti