Vodič za brucoše

'Boom' medicinskih programa: ovaj fakultet predstavio 5 novih studija prošle godine

MojFaks | Akademska četvrt, 02.01.2017.'Boom' medicinskih programa: ovaj fakultet predstavio 5 novih studija prošle godine

Time se broj studenata koji studiraju u različitim programima koje nudi Fakultet popeo na više od 2200.

Od protekle akademske godine 2015./2016. Medicinski fakultet Osijek bogatiji je za nekoliko novih i važnih studijskih sveučilišnih programa, piše Glas Slavonije.

...Uzbudljiva jesen na Sveučilištu u Osijeku: uskoro kreće novi studij dentalne medicine...


Osim onih koji se održavaju na osječkom Sveučilištu, uspostavljene su i suradnje s drugim gradovima kao što su Slavonski Brod i Orahovica.

Od prošle godine tako se na istoku zemlje mogu upisati sveučilišni preddiplomski studij dentalne higijene, sveučilišni preddiplomski studij fizioterapije i sveučilišni integrirani preddiplomski i diplomski studij dentalna medicina te sveučilišni diplomski studij sestrinstva u Slavonskom Brodu i sveučilišni preddiplomski studij fizioterapije u Orahovici koji je Orahovicu upisao na akademsku, sveučilišnu mapu Hrvatske.

...Jeste li već čuli za 'mali Oxford'? Orahovica postala sveučilišni grad!...


S obzirom da su studiji poput medicine, fizioterapije i sestrinstva među najpopularnijim studijima među budućim brucošima, ali i među onima za koje čak i Hrvatski zavod za zapošljavanje preporučuje da povećaju upisne kvote, širenje ponude u istočnom dijelu Hrvatske svakako će olakšati odluku mnogim studentima koji žele studirati dentalnu medicinu, sestrinstvo i srodne studije, ali im je možda neprihvatljivo ili financijski nemoguće seliti u Zagreb, Rijeku, Split ili Zadar.

L.B./foto: Pixabay


Medicinski fakultet u Osijekunovi programidentalna medicinadentalna higijenasestrinstvo


Prati nas na Instagramu!