Vodič za brucoše

Je li istina da se tete iz referade nikada ne smiju? Tebe tražimo, pomozi nam izabrati najbolju i najgoru tetu!

MojFaks | Akademska četvrt, 11.10.2016.Je li istina da se tete iz referade nikada ne smiju? Tebe tražimo, pomozi nam izabrati najbolju i najgoru tetu!

Kada nam treba potvrda za bilo što ili nekakva benigna informacija prvo što nam padne napamet jest referada. No, ondje zaista i trebao obaviti birokratski dio fakultetskog obrazovanja, a uglavnom osjetimo grč u želucu prije nego pođemo put referade jer ondje radi žena iz noćne more.

Baš kao tipična "šalteruša" i teta koja radi u referadi nije sretna te uglavnom prijekornim pogledom strijelja svakog studenta koji se usudi doći. Naravno, nisu sve te tete iste i mnoge od njih su zaista ljubazne dok je većina sama sebi dodijelila ulogu lijene, nezainteresirane i drske "uhljebuše".

Meni jednom prilikom žena koja radi u referadi nije htjela odgovoriti na pitanje premda sam ju to uživo pitala i gledala ju točno kao što bi Amer rekao 'in the eyeball'. U tom trenutku su svi moji živci proradili, žila na čelu je zapulsirala, a sve vježbe disanja i smirenja otišle u vjetar, ali nisam reagirala.Jasno je da postoje i studenti koji su puni pitanja, zahtjeva i prohtjeva, ali djevojke, žene i tete koje rade u referadi često zaborave da je baš njihov posao "hendlanje" studenata pa čak i kada im se ne da jer podsjetimo – one za to dobivaju plaću!

Priče mojih kolega i prijatelja su uglavnom loše kada se radi o zaposlenicima referade jer uvijek je tu 10 njih koji su skroz arogantni i s brijom da su "direktori svemira" i jedna osoba koja zaista obavlja svoj posao i koju studenti vole. Upravo zato želimo saznati pozitivne priče o tetama iz referade pa nas zanima, na kojim fakultetima se one kriju?Ivana Petrić
Foto: Shutterstock


referadateta iz referadeanketa

Prati nas na Instagramu!