Vodič za brucoše

Presedan u povijesti: Čak će se i medicina u Zagrebu studirati – online!

MojFaks | Akademska četvrt, 27.10.2020.Presedan u povijesti: Čak će se i medicina u Zagrebu studirati – online!

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i Medicinski fakultet u Zagrebu prelazi na online nastavu.

Medicinski fakultet u Zagrebu od danas prelazi na nastavu na daljinu. Tako će se online održavati sva predavanja i seminari iz svih predmeta te vježbe na pretkliničkim predmetima, navodi se u Odluci o mjerama za sprječavanje prijenosa Covida-19 koju je u ponedjeljak donio dekan MEF-a prof. dr. Marijan Klarica. Odluka se odnosi na razdoblje od iduća dva tjedna.

Uz to, za isto razdoblje preporučuje se odgoda svih ispita, a ako se ipak organiziraju trebaju se provesti na način kao u ljetnim ispitnim rokovima, s maksimalno dva studenta i uz poštivanje svih epidemioloških mjera. To podrazumijeva obvezno nošenje maski i distancu između osoba od najmanje dva metra.

Kliničke vježbe će se izvoditi


Kliničke vježbe nastavljaju se izvoditi prema izvedbenom nastavnom planu i to također s najviše dva studenta u grupi i uz strogo pridržavanje protokola kliničkih zdravstvenih ustanova. To uključuje obveznu trijažu studenata prilikom ulaska u prostore kliničkih ustanova i bez njihova zadržavanja nakon vježbi u zatvorenim i otvorenim prostorima kliničkih ustanova. Također, prema dekanovoj odluci, iznimno se i klinička nastava može održavati na daljinu, odnosno online, u slučaju zaraze većeg broja zdravstvenih djelatnika.

Svi studenti, nastavnici i ostali zaposlenici toga fakulteta, ako borave u otvorenim i zatvorenim prostorima MEF-a, i nadalje su obvezni nositi maske i pridržavati se svih ostalih protuepidemijskih mjera. Nenastavni i sunastavni zaposlenici u podružnicama, zavodima i tajništvu fakulteta u iduća dva tjedna radit će na način da svaki zaposlenik mora biti sam u uredu, a ako to nije moguće organizirat će se rad u dvije smjene ili naizmjenični rad jedan tjedan u uredu, a drugi od kuće na daljinu.

A.Z.
foto: Facebook@Medicinski fakultet Zagreb


studentiMedicinski fakultetonline nastavaodlukakliničke vježbe


Prati nas na Instagramu!