Vodič za brucoše

[FOTO-RECENZIJA] Studenti isprobali hranu u najsuvremenijoj hrvatskoj menzi: Što se sve našlo na meniju i kakva je hrana? Imamo konačnu presudu

MojFaks | Akademska četvrt, 11.05.2021., Autor: Vanessa K.Moderno opremljena unutrašnjost s pogledom na prirodu
Foto: S.Š., objavljeno uz dozvolu

Iako je jučer novootvoreni restoran radio samo sat vremena, danas su studenti Agronomskog fakulteta i Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu konačno mogli doći, isprobati i komentirati menzu - od ponude hrane, okusa, čak i do ambijenta u kojemu blaguju.

Jučer smo pisali o otvaranju takozvanog "Zelenog paviljona" na Agronomskom fakultetu i Fakultetu šumarstva i drvne tehnologje u Zagrebu. Kao što je bilo spomenuto u prethodnom članku, restoran je radio samo sat vremena pa većina studenata nije imala dovoljno vremena doći i probati hranu u ovom novom studentskom restoranu.


>>>[FOTO] Konačno otvorena zagrebačka 'zelena menza' na koju se čekalo 7 godina – kuhinja radila samo sat vremena<<<


Provjerili smo među studentima kakva je ponuda, kakvi su okusi i jesu li zadovoljni ovom novom lokacijom na kojoj mogu "peglati" iksice. Ipak je menza namijenjena njima - oni su njeni krajnji konzumenti.


Red gladnih studenata brzo se pomicao... Foto: S.Š., privatna arhiva / objavljeno uz dozvolu


"Nisam očekivala wow-efekt, ali sam ga dobila"


S.Š., studentica 3. godine animalnih znanosti podijelila je s nama svoje viđenje nove menze. "Nakon što se jučer tek otvorila, odlučila sam otići vidjeti kakva je te naravno probati hranu koja je izgledala vrhunski", započela je S.Š. svoj osvrt.


Kako priznaje, nije očekivala puno, no nova ju je menza ipak uspjela iznenaditi. "Moram priznati da je sve bilo savršeno, od ambijenta, prostora, teta u menzi i onog najbitnijeg - hrane. Kao i inače nisam očekivala neki wow-efekt jer hrana po menzama uvijek bude donekle ista. No ovaj put sam ostala stvarno iznenađena, ali u dobrome smislu", govori nam.


Od ponuđenog menija, S.Š. je odabrala juhu od gljiva, pileći file na žaru s kukuruzom, mrkvom i graškom, salatu od svježeg kupusa, Sacher tortu i bočicu vode. "Hrana mi je izgledala fenomenalno i znala sam da će biti ukusna, što sam i pretpostavila po izgledu svega na svom tanjuru", kaže za MojFaks.


Hrana izgleda odlično. Foto: S.Š., objavljeno uz dozvolu


'Iznenađena kako je bilo fino'. Foto: S.Š., objavljeno uz dozvolu


Kako nije bila sama, S.Š. nam prepričava i dojam svoje kolegice s godine. "Kolegica je također bila oduševljena, ona je uzela rižoto od šampinjona, pileći file na žaru, zelenu salatu, mađaricu za desert te dva čokoladna mlijeka", ispričala je.


Začinjeno taman s mjerom


Kao što je to moguće često čuti od studenata, u domaćim se menzama zna dogoditi da hrana bude presoljena ili pak nedovoljno začinjena, stoga smo upitali ove studentice i za njihove preferencije po pitanju začina, u usporedbi s ostalim menzama. "Jela su bila začinjena točno onako kako trebaju biti, salate također, kolači su bili sočni i ukusni, sve je bilo i više nego odlično", hvali S.Š. novu menzu, time i tete kuharice.


Tete kuharice su odlične u ovoj menzi! Foto: S.Š., privatna arhiva, objavljeno uz dozvolu


Izbor hrane je bio vrlo šarolik! Foto: S.Š., privatna arhiva, objavljeno uz dozvolu


'Menza je pun pogodak!'


Cjelokupno iskustvo ovog ručka vrlo je se dojmilo. "O prostoru da ne govorim! Spoj modernog i klasičnog, ovo je viša razina menzi, pogotovo u Hrvatskoj gdje je svaka menza ista. Ovo je pun pogodak! Cijeli doživljaj bio je iznad mojih očekivanja i napokon da smo dočekali otvorenje naše nove, prekrasne menze", završava uz osmijeh za MojFaks.


Popričali smo i s dva brucoša sa Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije, smjera općeg šumarstva. "Sve je bilo jako fino da. Imali smo solidan izbor", priznaje jedan. Oni su naručili drugačije stvari od naših sugovornica pa su mogli komentirati okuse drugih menija koji su bili u ponudi. "Tortellini i umak su bili odlični! Salata je bila začinjena po mom ukusu!", rekao je jedan, dok je drugi zadovoljno komentirao da je meso bilo super. "Meso nije bilo žilavo i dobrog je okusa, a riža dobro skuhana i začinjena", komentirali su.


Sve je bilo jako fino. Foto: privatna arhiva, objavljeno uz dozvolu


Obojica se slažu sa svojim kolegicama da je ovo "najbolje uređena menza dosad."


Vjerujemo da će studentima biti iznimno ugodno boraviti u ovakvom modernom zdanju. Menza "zeleni paviljon" radi od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati, a caffe bar od 7 do 15 sati.


Šumarski fakultetAgronomski fakultetotvorenjezeleni paviljonmenzaprehrana

Prati nas na Instagramu!