M. P. u Akademska četvrt

Ova menza treba biti primjer svima! Najmodernija i najopremljenija kuhinja u državi

Tamo se dnevno skuha čak pet tisuća obroka.

29. svibnja 2023 16:49
Menza u Splitu

Menza u Splitu Foto: studentski_centar_split/Instagram

Na Instagram profilu Studentskog centra u Splitu objavljen je videozapis u kojem je prikazana šetnja kuhinjom restorana Kampus. Tamo se dnevno skuha čak pet tisuća obroka, a s obzirom na to da čuvaju vrhunsku kvalitetu, nije niti čudno da se u istoj održavaju vjenčanja i maturalne zabave.

Ova menza ima jednu od najmodernijih i najopremljenijih kuhinja u Hrvatskoj, a ima i brojne zanimljive strojeve koji su demonstrirani u videozapisu. Kuhinja sadrži stroj za proizvodnju njoka koji radi na principu da se prethodno pripremi krumpirovo tijesto u mješaču za tijesto, a nakon toga se u stroju prilagođava veličina i oblik.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Studentski Centar Split SCST (@studentski_centar_split)

 

Osim toga, kuhinja sadrži i stroj za proizvodnju tijesta koji olakšava pripremu pizze i hamburgera, stroj se koristi svaki dan, a proizvede oko 400 komada pizza tijesta i peciva za hamburgere. Tu količinu proizvede za dva sata, a čovjeku bi trebalo više od osam sati za jednaku količinu.

Kvaliteti kuhinje doprinosi i stroj za pljeskavice i mesne okruglice koji ima kapacitet rada od dvije tisuće pljeskavica po satu. U ovoj modernoj kuhinji svakodnevno se koristi i stroj koji guli, sjecka i pere povrće. Za slastice je zadužen depozitor koji uvelike pomaže u izradi biskvita i krema, a u osam radnih sati može proizvesti oko pet tisuća komada kolača.

Također, imaju i „Firex“ robot za kuhanje koji ima kapacitet od tisuću porcija, funkcionira na način da se ubace namirnice i začini, a ostalo aparat odradi sam.

Splitski studenti imaju riječi hvale za hranu koja se proizvode u ovoj bogato opremljenoj menzi, a to su potvrdili i zagrebački studenti koji su posjetili restoran „Kampus“ u Splitu.

 

Još vijesti