P.S. u Akademska četvrt

Raspisan natječaj za jednokratnu studentsku pomoć: Prijaviti se mogu samo trans studenti

Natječaj je raspisala udruga Zagreb Pride te je objavljen na njihovim službenim stranicama.

28. prosinca 2022 11:13
Udruga Zagreb Pride raspisala natječaj za jednokratnu studentsku pomoć

Udruga Zagreb Pride raspisala natječaj za jednokratnu studentsku pomoć Foto: Jacob Lund/Shutterstock

Prijave za stipendije još uvijek nisu gotove. Bez obzira na to što su rezultati većinskog broja stipendija izašli, za neke se još uvijek raspisuju natječaji.

Jedna od njih je stipendije udruge Zagreb Pride koja želi udijeliti jednokratnu pomoć studentima nepovoljnog materijalnog i socijalnog statusa. No, ova stipendija se razlikuje od drugih jer se njihova jednokratna pomoć dodjeljuje trans studentima.

Pravo na prijavu imaju redovni studenti

Na svojim službenim stranicama naveli su i određene kriterije koji podrazumijevaju da je u pitanju trans osoba, a istovremeno redovan student/ica nekog od javnih visokih učilišta ili sveučilišta na području Hrvatske.

Drugi kriterije je dokaz o nepovoljnom materijalnom i socijalnom statusu što podrazumijeva osobe bez jednog ili oba roditelja, osobe s jednim ili oba nezaposlena roditelja te osobe koje mogu na drugi način prikazati svoj nepovoljni materijalni ili socijalni status.

Pravo na prijavu ostvaruju svi trans studenti s područja Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine te Srbije, samo je bitno da studiraju u Hrvatskoj. Prijaviti se možete na mail novcanapomoc1@gmail.com do 15. siječnja, a više informacija o prijavi pročitajte ovdje.

izvor: www.zagreb-pride.net

Još vijesti