M. P. u Akademska četvrt

Održava se Welcome Week: Brojne aktivnosti za 360 studenata na studentskoj razmjeni

Dan dobrodošlice prvi put nakon pandemijskih godina uživo

23. veljače 2023 16:13
Tjedan dobrodošlice

Tjedan dobrodošlice Foto: Sveučilište u Zagrebu/Facebook

Središnji ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu organizirao je Welcome Week za strane studente koji ljetni semestar ove akademske godine provode na studentskoj razmjeni u Zagrebu. Tjedan dobrodošlice za oko 360 studenata održava se od 20. veljače do 8. ožujka 2023. godine.

Glavni događaj Welcome Weeka je Dan dobrodošlice koji će se prvi put nakon pandemijskih godina održati uživo 24. veljače. Djelatnici središnjeg ureda za međunarodnu suradnju predstavit će mogućnost učenja hrvatskog jezika za strance i studiranje na engleskom jeziku u sklopu Sveučilišta, stoji na unizg.hr.

Hrvatski studenti iz udruge Erasmus Student Network Zagreb, održat će prezentaciju o studiranju i studentskom životu u Zagrebu, a između ostalog predstavit će im aktivnosti koje su organizirane za strane studente tijekom ljetnog semestra. Također, studentima će biti podijeljeni darovi dobrodošlice i tiskani materijal o Sveučilištu u Zagrebu, stoji na unizg.hr.

U bogatom programu Tjedna dobrodošlice previđene su brojne aktivnosti, a sve to u cilju da inozemni studenti što kvalitetnije provedu slobodno vrijeme na studentskoj razmjeni. Akademska predavanja na Sveučilištu o hrvatskoj kulturi i baštini, upoznavanje s kulturno-povijesnim središtem grada Zagreba, predavanje o hrvatskoj religijskoj baštini te o kulturološkom šoku i akulturaciji samo su neke od stavki planiranog programa ovog događaja, stoji na unizg.hr.

Program Tjedna dobrodošlice i sve ostale informacije možete pronaći na službenim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Još vijesti