M. P. u Akademska četvrt

Studentica arhitekture u Grazu: „Morate biti spremni na poprilično velike troškove“

Za početak vam treba dobar laptop.

31. listopada 2023 16:18
Troškovi za materijale

Troškovi za materijale Foto: TikTok/zeljkafajfar/Screenshot

Sve veći broj ljudi koristi TikTok kao izvor informacija, a u „hrpi“ neprovjerenih i lažnih vijesti ima i korisnog sadržaja. Studenti često objavljuju videozapise o fakultetu, učenju i studentskom životu općenito.

Tako je i Željka Fajfar, studentica arhitekture koja fakultet pohađa u Grazu objavila videozapis gdje je prikazala što joj se sve sviđa kod te struke. Nakon što je počela objavljivati videozapise na tu temu, odlučila je i odgovoriti na pitanja koje su joj postavili pratitelji. Zainteresirani korisnici su joj postavljali razna pitanja, a jedno je bilo o troškovima na tom fakultetu.

 

@zeljkafajfar Replying to @wdygtml #arhitektura #studentarhitekture #fyp ♬ original sound - ŽELJKA

 

Studentica je odgovorila da oni koji upišu arhitekturu moraju biti spremni na „poprilično velike troškove“. Za početak im treba laptop koji može podržati sve potrebne programe i materijale koji su potrebni za nastavu. Osim toga, tu su i dodatni materijali koji služe za izradu raznih modela, a tu su i mape, to jest plakati, koji su također veliki trošak.

Prema njezinim riječima, može se zaključiti da studij arhitekture zahtjeva dosta opreme koja je potrebna za pohađanje nastave, a jedna korisnica je u komentarima dodala: „Potrošila sam 150 eura, a još nisam ni do prvog kolokvija došla.“.

Još vijesti