M. P. u Laganini

Znate li koliko dugo mokra odjeća može stajati u perilici rublja? Odgovor će vas iznenaditi!

Plijesan je najgora stvar.

8. prosinca 2023 13:57
Odjeća u perilici rublja

Odjeća u perilici rublja Foto: Canva

Pranje i slaganje odjeće vjerojatno nisu omiljena aktivnost u životu prosječnog studenta, ali su ipak obveza. Svi oni studenti koji žive u stanu i imaju perilicu rublja, znaju koliko je nekad naporno čekati da perilica bude gotova i to se dogodi u situacijama kada ti se baš negdje žuri.

Svima nam se barem jednom dogodilo da operemo odjeću i da je zaboravimo izvaditi iz perilice. Ako odjeću ostavite danima, vjerojatno znate što slijedi – plijesan. Jeste li se ikada zapitali koliko dugo mokru odjeću možete ostaviti u perilici rublja?

 

@madamesweat Can you leave wet laundry overnight? #wetlaundry #wetlaundryhack #laundryhack #laundryhacks #laundrytok #moldandmildew #madamesweat #madamesweatisconcerned ♬ Heirloom - Joshua Kyan Aalampour

 

Odgovor na to pitanje je dala Mary Futher, korisnica TikToka, koja na svom profilu često dijeli trikove za ljepotu, higijenu i njegu općenito. Mary je u videozapisu objasnila da se mokro rublje može ostaviti u perilici najviše 12 sati bez opasnosti od pojave plijesni.

Kako kaže: „Općenito pravilo je da ako ostavite mokru odjeću dulje od 12 sati, to je granična točka.“ No, ako vam se to slučajno i dogodi, upotrijebite pola šalice sode bikarbone s deterdžentom i plijesan će nestati. 

Još vijesti