V.F. u Akademska četvrt

Vječno pitanje: Koliko dugo možemo nastaviti raditi preko Student servisa nakon što diplomiramo?

Teško je odreći se studentskih prava.

10. studenog 2023 15:22
Student Servis na Savi

Student Servis na Savi Foto: M.D./MojFaks

Kad si brucoš, ne razmišljaš previše o tome, ali kad se približiš kraju studija, počneš shvaćati da je važno. Studentska prava su nešto na što se navikneš tijekom godina studiranja i jednostavno ti se lomi srce kad ih se moraš odreći. Točnije, nećeš ih se odreći, bit će ti oduzeta. Brutalno zvuči, ali nemaš nekog izbora.

Jedno od tih prava je i rad preko Student servisa. Do sada ti je bilo normalno raditi preko studentskog ugovora. Imaš svoju propisanu minimalnu satnicu i radno vrijeme ti je fleksibilno. Međutim, jednom kad diplomiraš, morat ćeš se s tim pravom pozdraviti. Ili?

vezano Dobro došli u svijet odraslih! Akademska četvrt Zbogom pizze iz brze menze: Pogodnosti s kojima se moraš pozdraviti kad izgubiš studentska prava

Koliko dugo možeš raditi preko Student servisa nakon što diplomiraš? To je dilema koja je mnogima nejasna. Zbog toga je Sveučilište u Zagrebu na svojoj Facebook stranici objavilo pojašnjenje.

Naime, nakon što diplomira ili završi prijediplomski studij bez nastavka studiranja, student može nastaviti raditi preko Student servisa još tri mjeseca. Ipak, kako bi mogao iskoristiti ta tri mjeseca, mora dostaviti potvrdu s fakulteta o završetku u Student servis.

Još vijesti