L.B. u Karijera

Audi objavio koliko plaća radnike: Provjerite koliko zarađuju studenti početnici

Provjerite koliko zarađuju zaposlenici ovog proizvođača automobila poznatih u cijelome svijetu.

2. Siječnja 2023 16:05
Logo proizvođača automobila Audi.

Logo proizvođača automobila Audi. Foto: AuKirk via Shutterstock

Audi je dio veće grupacije Volkswagen, a dvije velike tvornice smještene su u njemačkim gradovima Ingolstadt i Neckarsulm.

Prema brojkama objavljenima u vlastitom izvješću, dobit kompanije Audi u prva tri kvartala 2022. godine bilježi porast u odnosu na 2021. godinu i to za 10,4 posto ili 44,6 milijardi eura.

Ovo posebice veseli članove uprave kompanija VW i Audi jer im dobre brojke osiguravaju i izvrsna primanja. Stoga su plaće, kao i u slučaju kompanije Mercedes, zbilja izdašna, kako u slučaju početnika-pripravnika, tako i u slučaju menadžera i članova odbora, piše Echo24.

Studenti mjesečno zarade oko 1440 eura

Godišnja plaća projektnog menadžera iznosi 87.200 eura, inženjeri u prosjeku dobivaju 86.800 eura, automehaničari oko 39.200, a studenti pripravnici prosječno oko 17.300 eura. Ovo znači da su mjesečna „studentska“ primanja mladih koji se zaposle u Audiju oko 1440 eura.

Prosječna primanja studenata u Audiju. Prosječna primanja studenata u Audiju. Foto: kununu.com

Markus Duesmann, predsjednik Upravnog odbora Audija godine je primio osnovnu plaću u iznosu nešto većem od 1.4 milijuna eura.

Prosječne plaće zaposlenika Audija, ovisno o pozicijama, možete provjeriti i ovdje.

Također, godine staža u ovoj kompaniji nose vam i bolja primanja! Početnici startaju s otprilike 2398 eura mjesečno, dok iskusniji i vještiji radnici dobivaju oko 3240 eura mjesečno.

Ako ste mislili da je ovo sve, varate se. U primanja zaposlenicima ulaze i regresm bonusi za Božić i blagdane, ali i finnacijski poticaji ukoliko se iskažu na svome poslu.

izvor: echo24.de

Još vijesti