L.B. u Karijera

Studentice izmislile ljepljivu traku za tortilje i palačinke: 'Jedite bez nereda i mrlja'

Pojedite omiljeni smotuljak po izboru - bez straha da će sastojci poispadati po vama, stolu, podu...

24. svibnja 2022 12:27
Trakica koja će vam pomoći uredno pojesti omiljeni smotuljak...

Trakica koja će vam pomoći uredno pojesti omiljeni smotuljak... Foto: screenshot via YouTube@23 ABC News/KERO

Ako je i vama frustrirajuće jesti tortilje, gyrose, burritose ili punjene palačinke jer se neprestano otvaraju i fino punjenje pada posvuda, osim u vaša usta, rješenje problema na vidiku je.

Studentice injženjerstva sa etabliranog Sveučilišta Johns Hopkins osmislile su Tastee Tape, jestivu ljepljivu traku koja će zadržati sve omiljene sastojke u tortilji, burritu i punjenoj palačinki prilikom jela, piše NY Post.

vezano Slika nije pronađena Laganini [FOTO] Koji hit: Zagrebački studenti osmislili novi, cool izgled džezvice koju svi imamo kod kuće

Poduzetne studentice, Tyler Guarino, Marie Eric, Rachel Nie i Erin Walsh, posljednju su godinu studija provele usavršavajući jestivu ljepljivo traku za potrebe apsolventskog dizajnerskog projekta.

Problem koji treba riješiti!

Walsh je došla na ideju o ovakvoj vrsti trake kad je početkom semestra zagrizla u svoj burrito i cijelo se vrijeme borila zadržati sastojke u tankoj, umotanoj palačinki, pojasnila je Guarino.

"Jela je burrito jedan dan", pojašnjava Guarino, "i bilo ga je doslovno posvuda. Onda je rekla: 'Znate što? Ovo je problem koji treba riješiti!'", prisjeća se njena kolegica na projektu.

vezano Slika nije pronađena Karijera Splitski studenti osmislili pokretni pročišćivač mikroplastike iz mora

Tastee Tape je izrađena od "jestivog vezivnog sredstva koje povezuje skelu jestivih, prehrambenih vlakana", pojašnjavaju iz tima, no više od toga nisu smjele odati jer svoj izum planiraju patentirati.

Tastee Tape - drži vašu tortilju čvrsto, bez otvaranja... Tastee Tape - drži vašu tortilju čvrsto, bez otvaranja... Foto: screenshot via hub.jhu.edu, Tastee Tape

"Smijemo samo reći da su svi sastojci sigurni za konzumiranje, prehrambenog su porijekla i učestali su prehrambeni dodaci", Guarino pojašnjava.

Isprobale nebrojeno mnogo tortilja tijekom usavršavanja

Prozirnu traku, koju su studentice obojale u plavo za potrebe demonstracije, potrebno je odlijepiti od voštanog papira na koji je zalijepljena, namočiti prije lijepljenja te aplicirati na tortilju, burrito, palačinku ili slični fini smotuljak i spremni ste za klopanje!

Tim kemičarki i biomolekularnih injženjerki kaže da su uživale u istraživanju koje je podrazumijevalo i uživanje u nebrojenim tortiljama dok su usavršavale svoj proizvod koji je, od svog predstavljanja na Danu dizajna Škole za injženjerstvo "Whiting" prije par tjedana, izazvao pozornost javnosti i medija.

vezano 'Majstor' Lovro s Prometa oduševio kolege: Zbog genijalnog drvenog predmeta ovog studenta domska kuhinja bit će urednija i ljepša FOTO Laganini 'Majstor' Lovro s Prometa oduševio kolege: Zbog genijalnog drvenog predmeta ovog studenta domska kuhinja bit će urednija i ljepša FOTO

"Tastee Tape vam omogućava da imate povjerenja u svoju tortilju i da u svom obroku uživate bez nereda i mrlja", dodala je Guarino za kraj.

izvor: New York Post

Još vijesti