M. P. u Laganini

Muka zvana pranje rublja – treba li prati traperice? Izvršni direktor popularnog brenda otkrio svoju tajnu

Ovo sigurno nije omiljena aktivnost.

9. studenog 2023 14:46
Pranje traperica

Pranje traperica Foto: Canva

Pranje i slaganje odjeće vjerojatno nije omiljena aktivnost u životu prosječnog studenta, ali je ipak obveza. Vjerujemo da studentima i studenticama koji žive u domu to predstavlja puno veći problem. Svima su poznate one scene kada zovete mamu da ju pitate što se smije prati i na koliko stupnjeva, zato će vam ova teorija možda ići u korist.

vezano Umijeće pranja veša Vodič za brucoše Pranje rublja u domskim praonicama: Gdje kupiti žetone i kako rezervirati termin?

Izvršni direktor Levi’sa potaknuo je raspravu o tome koliko često trebate prati traperice, a njegova teorija je da bi trebalo izbjegavati pranje traperica u perilici. Njegova preporuka je da se čiste samo dijelovi koji su zaprljani kad je to potrebno.

Smatra da pravi ljubitelji trapera nikada taj materijal neće staviti u perilicu rublja, a da u situacijama kada se oznoji opere ih pod tušem. Zvuči suludo i prljavo, ali postoje određeni dokazi koji sugeriraju da traperice ostaju čiste i bez pranja.

Istraživanje iz 2011. godine je pokazalo da su traperice bile više-manje jednako čiste nakon dva tjedna nošenja kao i nakon 15 mjeseci bez pranja, piše iflscience.com.

Još vijesti