P.S. u Laganini

Brisanje poslanog e-maila je moguće! To je samo jedan od tri korisna trika koje moraš znati ako koristiš Gmail

Trikove o korištenju Gmaila otkrio je jedan TikTok korisnik na svojem profilu

14. kolovoza 2023 16:21
Gmail

Gmail Foto: Canva

Trenutno jedna od vodećih i svjetski najpopularnijih e-mail platformi je Gmail u vlasništvu Googlea. Većina ljudi danas koristi upravo Gmail za slanje e-mailova i drugih sličnih stvari, a upravo zbog njegove popularnosti, vjerujemo da su i mnogi od vas korisnici ove platforme.

Zato bi trebali znati neke savjete vezane uz Gmail i njegovo korištenje, a tri takva izdvojio je i ovaj TikTok korisnik koji na svojem profilu često dijeli korisne informacije vezane uz društvene platforme. Tako je sad izdvojio i one najbitnije vezane uz Gmail pa provjerite o kojima je riječ kako bi si olakšali njegovo korištenje.

Gmail adrese s točkom

U Gmail adresama ne postoje točke, kako objašnjava i ovaj TikTok korisnik u svojem videu. Naime, kako on govori, bez obzira na to sadrži li njihova Gmail adresa točku ili ne, Gmail će prepoznati pravog korisnika kojem trebate uputiti e-mail tako da nije bitno na kojem mjestu se nalazi točka jer e-mail nećete poslati pogrešnoj osobi.

Brisanje poslanog e-maila

Često nakon poslanog e-maila shvatimo da smo ili nešto krivo napisali ili nismo priložiti potrebnu datoteku u sadržaj e-maila. Upravo zbog toga, ovaj TikToker otkrio je da se to može promijeniti u postavkama Gmaila.

 

@nik_jovanovic Ako koristite Gmail, ove 3 stvari će vam sigurno koristiti. #marketigsaveti #marketingdrustvenihmreza #digitalnimarketing #digitalnimarketingsaveti #nikolajovanovic #tiktoksaveti #instagramsaveti #googlemarketing ♬ original sound - jovanovic.nikola

 

Naime, postavke su unaprijed postavljene tako da samo pet sekundi nakon poslanog maila možete odgoditi, odnosno poništiti njegovo slanje. No, to možete promijeniti u postavkama i staviti mogućnost poništenja e-maila 30 sekundi nakon slanja kako bi onda ponovno mogli ispraviti sve u sadržaju što vam je potrebno.

Nedostatak prostora

Naposljetku, mnogi zbog velike količine e-mailova kupuju nadogradnju prostora, odnosno pohrane, kako bi i dalje mogli nesmetano koristiti Gmail i sve njegove usluge.

No, ovaj TikToker govori da umjesto kupovanja dodatne pohrane, možete u opciji sortiranja odabrati sve e-mailove koji teže 10 megabajta. Zatim ih sve odjednom obrišete, a time ćete osloboditi prostor pohrane za sve nove e-mailove, bez plaćanja i kupovanja dodatnog.
 

Još vijesti