P.S. u Vijesti

Google kreće s brisanjem starih računa: Evo kako da NE ostanete bez fotografija, e-mailova i dokumenata

Google ovaj potez radi u svrhu povećanje sigurnosti svojih korisnika

23. svibnja 2023 10:11
Brisanje neaktivnih računa

Brisanje neaktivnih računa Foto: Alex Dudar/Unsplash

Vjerojatno najrasprostranjeniji e-mail računi su upravo oni od Googlea, odnosno Gmaila. Mnogi korisnici njihovi korisnici imaju i nekoliko njihovih različitih adresa koje koriste u razne svrhe.

No, upravo te raznovrsne adrese, koje ne koristite već neko vrijeme, ubrzo će ih nestati. Odnosno, Google će ih izbrisati. Kako piše CBS News, Google će brisati sve stare Gmail račune koji se ne koriste najmanje dvije godine, kao dio njihova novog sigurnosnog plana.

Time će povećati sigurnost i zaštititi privatnost svojih korisnika, ali i rasteretiti ogromnu količinu podataka koje korisnici imaju na svojim e-mail računima.

Brisat će se svi Google sadržaji

Osim Gmaila, ne samo da će brisati račune, već će korisnici tih e-mail adresa izgubiti i sve druge sadržaje koje su pohranili preko drugih alata i aplikacija poput Google fotografija, Google dokumenata i svih drugih.

Iako još uvijek nisu krenuli s brisanjem računa, Google to planira napraviti u prosincu ove godine. Ono što je bitno napomenuti jest činjenica da računi neće biti deaktivirani, već trajno izbrisati, ali postoji način kako korisnici mogu izbjeći tu situaciju.

Sve što trebaju jest ponovno se prijaviti na svoje račune, kako bi Google zabilježio njihovu aktivnost i samim time ih eliminirao s popisa onih koje će trajno izbrisati.

Google će obavijestiti svoje korisnike

Ukoliko korisnici nisu sigurni nalaze li se i njihovi računi na tom popisu, ne moraju brinuti jer će Google poslati više obavijesti u narednih nekoliko mjeseci, prije no što krene masovno brisanje računa.

izvor: www.cbsnews.com

Još vijesti