MojFaks u Laganini

Dvojica studenata ocjenjuju zagrebačke menze: Evo kako je prošao restoran na Savskoj

Počela su predavanja, a tako i odlasci u menzu na ručak poslije ili između njih.

10. listopada 2022 16:06
Express restoran u zagrebačkom SC-u na Savskoj

Express restoran u zagrebačkom SC-u na Savskoj Foto: MojFaks

Koja je zagrebačka menza najbolja? To su odlučila istražiti dva zagrebačka studenta, Luka i David, koji su na TikToku kanalu radija Enter Zagreb objavili video u kojem započinju s recenzijama zagrebačkih menza.

Svoj serijal recenzija, "Tour de menzu", tako su započeli u Studentskom centru na zagrebačkoj Savskoj cesti.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja [FOTO] Borba menzi: Tisuću studenata odlučilo koja je najbolja menza u Zagrebu

Luka i David su u menzu stigli oko podne kad je gužva vjerojatno najveća. U Studentskom centru postoji Express restoran, odnosno, brza menza i dvije linije klasične menze.

Ponuda brze menze uključuje hranu kao što su pizze, pohano, pomfrit i sladoled za desert. Čekanje u redu je kraće, a radno vrijeme je od 9 do 21 radnim danima i subotom od 9 do 17:30 sati.

Piletina s mlincima na meniju

Luka i David su se ipak odlučili za klasičnu menzu koja je radnim danom otvorena od 10:30 do 16 sati za vrijeme ručka i 17:30 do 20:30 za vrijeme večere. Na meniju je bila piletina s mlincima, a na vegetarijanskom pohani soja medaljoni.

Osim dnevnoga menija, studenti mogu uzeti i drugu hranu koja je toga dana u ponudi, salate kao prilog i za desert kolače, pudinge, voće ili voćne jogurte.

 

@enterzg Tour de menza - prva postaja je menza SC @David @luigi omnious ♬ BORN FOR THIS - Foxxi

 

Na kraju svog pohoda, dečki su hranu ocijenili sa 3.5 od 5, izbor hrane s 4 od 5, vrijeme čekanja 2 od 5, a lokaciju 4 od 5.

Iako to nisu spomenuli, treba reći i kako ponuda u menzi ovisi i o tome koje je doba dana. Tako će najbogatija ponuda najčešće biti nakon otvaranja dok će pred kraj ručka ili večere ponuda biti slabija.

vezano Express restoran u zagrebačkom SC-u na Savskoj Nakon predavanja Ne možete zamisliti ručak bez ovih favorita? Onda je NOVA BRZA blagajna u EXPRESS restoranu baš za vas!

Osim toga, menza se nalazi na Savskoj cesti pa je tako usput mnogim studentima koji žele pojesti topli obrok prije ili poslije predavanja. Najveća gužva se može očekivati oko podneva.

Prošle je godine uveden i novi sustav registracije i naplaćivanja jela (aplikacija WeaPay) koji je znatno sporiji pa se tako često i duže čeka u redu.

vezano Problemi se svakim danom gomilaju. Nakon predavanja Novi 'fejl' u menzama: 'Pao' sustav, neki studenti jeli besplatno, drugi dobili račun na tuđe ime

Na kraju svog videa, Luka i David su tražili preporuku iduće menze koju bi mogli posjetiti pa tako možemo očekivati još ovakvih recenzija.

Još vijesti