P.S. u Laganini

Objavljen popis 25 najljepših svjetskih otoka na kojem se nalazi i hrvatski dragulj: „Veličanstveno čisto more“

165.000 čitatelja sudjelovalo je u glasanju za najljepše svjetske otoke

10. kolovoza 2023 13:26
Otok Hvar

Otok Hvar Foto: Canva

Hrvatska obala je, naravno, najljepša Hrvatima, ali sve više turista bira naše destinacije za svoje godišnje odmore. To nam ide u prilog, s obzirom na to da biraju upravo hrvatska turistička odredišta od svih drugih predivnih destinacije diljem svijeta koje također nude izvrsnu ponudu za ljetni odmor.

No, posebna nagrada Hrvatskoj je i kada nas primijete do te mjere da dospijemo na neku od ljestvica najljepših destinacija za godišnji odmor na svjetskoj razini. Takvu titulu smo ponovno dobili od čitatelja portala Travel + Leisure koji svake godine provode isto istraživanje.

Naime, od svojih čitatelja traže da glasaju za najljepše svjetske otoke, a kriteriji prema kojima se glasanje provodi uključuje prirodne atrakcije i plaže otoka, aktivnosti i znamenitosti, hrana i restorani, domaćini i njihova ljubaznost te vrijednost svega navedenog.

Kako navodi Travel + Leisure, svaki čitatelj je za navedeni kriterij mogao odabrati ocjenu odličan, iznadprosječan, prosječan, ispodprosječan ili loš. Naposljetku se uzimao prosjek svih ocjena za svaki otok, a oni su izdvojili 25 najboljih prema mišljenju čak 165.000 čitatelja koji su sudjelovali u glasovanju.

Tako se naš jadranski dragulj, otok Hvar, našao na 22. mjestu. Hvar opisuju kao „kralja dalmatinskih otoka“ s poljima lavande i veličanstveno čistim morem.

„Posjetitelji mogu istražiti šarmantni stari grad Hvar koji ima slikovite trgove, povijesne zgrade i srednjovjekovnu tvrđavu s panoramskim pogledom na luku i Jadransko more“, napisali su.

Osim toga, ističu i iznimno bogatu ponudu noćnog života, pogotovo kada se radi o noćnim klubovima uz samu plažu. Ostatak popisa najljepših otoka na svijetu, uz hrvatski Hvar, provjerite u nastavku:

25. Santorini, Grčka
24. Anguilla, Karibi
23. Sicilija, Italija
22. Hvar, Hrvatska
21. Otočje Galapagos, Ekvador
20. Mackinac otok, Michigan
19. Rodos, Grčka
18. Bora-Bora, Francuska Polinezija
17. Azori, Portugal
16. Sejšeli
15. Zanzibar, Tanzanija
14. Moorea, Francuska Polinezija
13. Golden Isles, Georgija
12. Otočje Fidži
11. Paros, Grčka
10. Boracay, Filipini
9. Langkawi, Malezija
8. Dominika, Karibi
7. Koh Samui, Tajland
6. Skye, Škotska
5. Phuket, Tajland
4. Madeira, Portugal
3. Bali, Indonezija
2. Maldivi
1. Veliki koraljni greben, Australija
 

Još vijesti