V.K. u Karijera

Za faks je zarađivao čisteći stanove: Zvali su ga samo muškarci – provjerite zašto

Student radio kao čistač, ali samo za muškarce - kaže da je druge bilo sram zvati čistačice.

12. rujna 2022 14:09
Nije ga bilo sram uzeti metlu i krpu u ruke.

Nije ga bilo sram uzeti metlu i krpu u ruke. Foto: Pixel-Shot via Shutterstock

Bez obzira koliko se trudili životni prostor održavati urednim i čistim, ponekad se dogodi da ste preumorni za pranje suđa, čišćenje ili spremanje, pa ove repetitivne i dosadne poslove odgodite za sutradan. Pa za idući tjedan. Ili možda onaj sljedeći?

Ako dođe do toga da netko ne može, ne želi ili nema vremena očistiti svoj prostor, srećom ima osoba koji će, za određenu naknadu, tu uslugu odraditi profesionalno, brzo i pedantno. Uglavnom se poslovima čišćenja bave žene, no i u ovome poslu ima iznimaka.

vezano Posao čistačice ponekad zahtijeva rigorozna testiranja znanja. Karijera Za posao čistačice na ovom hrvatskom sveučilištu morate riješiti ispit od 5 stranica: Evo pitanja!

"Bilo ih je sram zvati žene..."

"Tokom studiranja sam čistio stanove drugima. Nisam bio u dobroj financijskoj situaciji, nisam mogao naći posao uz koji sam mogao i ići na fakultet i učiti tako da sam dao oglas za čišćenje. I sve su me muškarci zvali da čistim jer ih je bilo sram zvati žene koje se tim bave, a gotovo sve su žene nažalost koje daju te oglase, da vide kako im je prljavo pa im je bilo draže da ja dođem“, napisao je netko na Ispovestima.

vezano Nude in satnicu preko 200 kuna Karijera Komentar o čistačicama posvađao regiju: 'U mjesec dana zarade više od 1000 eura. Kome je to normalno?'

U komentarima se javilo mnogo onih koji odobravaju njegovu ambiciju i volju da uz studij zarađuje za troškove života, na ovaj pomalo nekonvencionalan način.

"Kako ja volim ljude poput tebe! Budi ponosan na sebe", piše mu netko u komentarima.

"Podsjetio si me na mog prijatelja koji je mene zvao da očistim stan njegovih roditelja jer je njega bilo sram zvati neku drugu ženu iz agencije. Ni dan danas ne znam kako da shvatim: kao kompliment jer sam mu bliska pa ima u mene povjerenje ili kao da mu je bitnije mišljenje tamo neke nepoznate žene nego moje kao njegove prijateljice. Izabrala da mislim da je ovo prvo u pitanju", piše komentatorica.

vezano Uj fuj! Teta čistačica nakon čišćenja stana 'lijepe i pametne' studentice morala na godišnji Laganini Uj fuj! Teta čistačica nakon čišćenja stana 'lijepe i pametne' studentice morala na godišnji

Super biznis ideja

"Sjajna biznis ideja, svaka čast! Svaka čast što ti nije bilo 'glupo' ili 'ispod časti', moja sestra ide u srednju i povremeno čisti ljudima i ponosan sam što je našla foru da zaradi neki novac koji, nije čak ni mali za nekog tko ima 17 godina", hvali svoju sestru komentator.

"Ovo je za sve one 'Ne mogu raditi na fakultetu, nemam vremena'. Vidite da se sve može", poručuje još netko.

Čisto je stanove samo dečkima Čisto je stanove samo dečkima Foto: shutterstock by Africa Studio

"Dao si mi ideju što bih mogla raditi vikendima, ako riješim ovaj kolegij s preddiplomskog i upišem diplomski. Cijene su otišle u nebo i ovako bih si mogla zaraditi bar za režije. Predavanja mi preko tjedna traju po cijeli dan, ali da odradim svaku subotu bar jedno čišćenje, imala bih bar 500 kuna svojih", piše studentica.

vezano Posao koji donosi sve bolju satnicu... Karijera U ovoj zemlji čistačicama nude 37 000 kuna mjesečno: I dalje nemaju dovoljno radnika

"Svaka čast dečko. Trebaš biti ponosan na sebe", "To ti može biti samo na ponos. Nikome nisi ništa ukrao, već si sve zaradio svojim rukama", "Svaka čast, svaki pošten posao je za poštovanje, ne postoji niži ili viši", hvale autora ove anonimne ispovijesti.

Imaš i dobre izgovore!

"Isto tako. Očistila sam pola grada! Mislila sam da sam bila jedina studentica koja se bavila čišćenjem tijekom studija. Svi su mislili da ću otvoriti agenciju za čišćenje. Hvala Bogu sad se bavim drugim poslom, ali ipak se rado prisjetim tih dana. Bilo je lijepo. Svakako, drago mi je da ima još netko tko je prošao isto. Svaka čast! Želim ti puno uspjeha u životu i poslu!", piše mu još netko.

vezano Bit će više mjesta ispod nadstrešnice! Laganini Studentica potpuno iskreno: 'Sram me što živim u studentskom domu'

"Ako vas je sram, samo recite da je bio neki party. Ima lijenih i aljkavih ljudi, ali ima i ljudi koji se bore s depresijom i svakakvim stanjima zbog kojih ne mogu čistiti pa samo dajem primjer što možete reći ako zovete nekog da vam očisti, a sram vas je stanja u stanu", savjetuje još jedan komentator.

Još vijesti