L.B. u Laganini

Obožavaju fast food: Studenti ovih fakulteta godišnje na brzu hranu potroše i do 5570 kuna

Rekorderi potroše više od 5000 kuna godišnje.

30. rujna 2022 11:39
Studenti su ljubitelji brze hrane...

Studenti su ljubitelji brze hrane... Foto: bodnar.photo via Shutterstock

Iako se ne može organičiti samo na studente, mladi su definitivno veliki ljubitelj hrane za van, što zbog obaveza koje im često ne ostavljaju mnogo vremena za kuhanje, što zbog ritma života koji ponekad podrazumijeva noćne obroke nakon izlazak ili tijekom učenja do sitnih sati.

Ljubitelji brze hrane u menzama i van njih

Iako je menza odličan način da zadovoljite svoju glad za malo novca i pojedete raznolik obrok koji uključuje i juhu ili nešto "na žlicu", ljubav prema brzoj hrani i dostavi vidljiva je i u samoj ponudi studentskih restorana koji redovito nude i omiljene pizze, pohano, pomfrit, zagrebačke, bečke i slične specijalitete, o popularnosti kojih govore vijugavi redovi koji se stvaraju ispred "brzih" menzi ili linija.

vezano Svi znamo da fast food nije najzdravija opcija... Nakon predavanja Hot dog i pizza vam skraćuju život, ali postoji i fast food koji ga produljuje

No, iste se gužve u noćnim satima stvaraju, primjerice, ispred sendvičarne Fresh ("Kod tete") na okretištu na Savskome mostu i drugim fast foodovima omiljenima studentima.

Studenti često čekaju u redu za hranu 'kod tete' Studenti često čekaju u redu za hranu 'kod tete' Foto: screenshot via Facebook@Klub obožavatelja sendviča tete sa Savskog mosta

Dok u menzama ne počnu nuditi burgere, bureke, kebabe, girose i slične delicija na redovnoj bazi, studenti će uvijek sa strane tražiti baš ove specijalitete, a čini se da Hrvati po tome nisu nimali specifični. Štoviše, čini se da su i britanski studenti skloni brzim "masnoćama".

Godišnje potroše više od 5500 kuna na burgere i kebab

Recentno istraživanje komercijalne banke National Westminster Bank (NatWest) pokazalo je da studenti prestižnog Oxforda najviše troše baš na hranu za van Istraživanje su proveli na uzorku od 3000 studenata sveučilišta diljem Velike Britanije, piše The Tab.

vezano Slika nije pronađena Laganini Fast-food restoran osvojio srca ljudi: Ovdje svaki student može besplatno klopati, ali pod jednim uvjetom

Prosječni student Oxforda potroši oko 52.80 funti (453 kune) na burgere, kebabe, pomfrit i prženu ribu i slične "brze" specijalitete koje je moguće pojesti "s nogu". Ovaj iznos na godišnjoj razini dosegne vrtoglavih 650 funti (otprilike 5567 kuna).

Tamošnji studenti znaju da učenje i obaveze na fakultetu ostavljaju malo vremena za kuhanje "od nule", a i pokoji odlazak u lokalni pub kako bi se malo opustili nakon rokova uvijek završi klopanjem ovakve hrane koja odlično "upije" višak alkohola u želudcu.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Studenti Tehničkog faksa baš vole nezdravo: Dnevno pojedu 250 porcija pohanog s pomfritom

Drugo mjesto po potrošnji fast fooda zauzelo je Sveučilište u Newcastleu, čiji studenti mjesečno potroše oko 47,10 funti (403 kune) na hranu za van. Treće mjesto zauzimaju studenti iz Liverpoola sa 41,60 funti (356 kuna) mjesečne potrošnje.

U prosjeku, studenti u Velikoj Britaniji mjesečno potroše oko 31,10 funti (266 kuna) na brzu hranu.

izvor: thetab.co.uk

Još vijesti