V.K. u Laganini

Studentica otišla na 16 spojeva zbog besplatne hrane: 'Cura mora jesti'

Prije je ljubav išla kroz želudac... Sada se izlazi s drugima kako bi preživjeli.

19. travnja 2022 13:56
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studentska populacija poznata je po tome da je uvijek bez novca. I dok je dosad to bilo ipak bilo pretjerivanje jer se uvijek imalo barem za menzu, s post-pandemijskom inflacijom se ova izjava sve više pretvara u surovu relanost.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Zanimljiva rasprava: Trebaju li vas drugi častiti kad izlazite jer ste 'student bez para'?

Jedna je, sada već bivša studentica nedavno postala viralna nakon što je na popularnoj društvenoj mreži TikTok pokrenula raspravu kada je izjavila da je jednom išla na 16 spojeva zaredom samo kako bi dobila besplatan obrok.

Živjeti na ivici siromaštva, kada nisi siguran kada ti je sljedeći obrok je iznimno teško i depresivno, pa se ljudi snalaze na razne načine kako bi došli do hrane. Većina studenata, ali i ostalog građanstva može suosjećati s novčanom borbom koju vode sadašnji studenti.

vezano Slika nije pronađena Laganini [VIDEO] Potroši tisuće kuna mjesečno na dostavu hrane, pojede 5000 kalorija dnevno, a i dalje izgleda OVAKO

Išla na spojeve kako bi mogla jesti

No, jednu su studenticu ipak pohvalili zbog metode dobivanja hrane, a čak su ju nazvali i genijalnom: jednostavno je išla na spojeve.

Na početku ožujka, bivša studentica Brock McCall podjelila je TikTok video s tekstom.

"Kada bi na fakultetu ostala bez novaca za hranu, otišla bih na aplikaciju za dejtanje i 16 dana za redom bih išla na 16 večera i spojeva. Cura mora jesti", napisala je preko video-isječka uz pozadinsku pjesmu "Crazy", pjevačice Patsy Cline.

Implikacije koje dala studentica su očite, studentica je išla na spojeve s nadom da će joj dečki platiti večeru, što se smatra tradicionalnom gestom.

vezano Laganini [VIDEO] U nekoliko sekundi objasnio kako je kad studiraš daleko od kuće: 'Moje srce samo vene…'

"Samo da razjasnim, svi su ti muškarci mene zvali na spoj", navela je odmah u komentarima. Njen video zaradio je preko 3 tisuće komentara i skoro 353 tisuće lajkova.

"Dobra poslovna odluka"

"Tako i treba", "Ovo je jedna poslovna odluka", "Ovo je pametno", "Privilegija lijepih ljudi", "Ona je poduzetnica", "Ovo je genijalno", "Tako ću i ja krenuti, super savjet!", "Pokazala nam je kako si priuštiti život za vrijeme studiranja", "Radi pametno, ne teško", "Na fakultetu sam bio usamljen pa sam djevojkama plaćao večere", pišu joj u komentarima.

@mccall_brock haha hungry girl #college #dating #relatable #freshmenthings #utah #provo #byu #crazy #dinner #comedy #humor ♬ Crazy - Patsy Cline

 "Svaki puta kad sam gladna, odem na spoj. Moje razgovorne vještine su odlične i zaslužujem hranu kada razgovaram", napisala je još jedna komentatorica koja se služi istim principom.

"To sam radila i ja. Ako bi me pitali da izađemo, rekla bih da nemam novaca da sam potrošila cijeli budžet, pa bi mi oni rekli da ne moram brinuti oko plaćanja", napisala je još jedna.

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Cijena menija u menzi raste na 26 kuna?! Ravnatelj ovog SC-a ipak tvrdi: 'Poskupljenja ne bi smjeli osjetiti studenti'

U komentarima su joj pisali i negativne stvari, osuđivali njene motive zbog kojih se nalazila s dečkima, no ipak, većina komentatora shvaća u kakvoj se situaciji nalazila.

"Jedino što vidim loše u ovom je tvoj motiv zbog kojeg ideš na spojeve, ali te razumijem. Moramo se nekako snaći za jesti", napisao je još netko.

Još vijesti