V.K. u Laganini

[VIDEO] U nekoliko sekundi objasnio kako je kad studiraš daleko od kuće: 'Moje srce samo vene…'

'Sad kad živim u tuđini…'

28. Siječnja 2022 15:46
TikTok, studentski frižider

TikTok, studentski frižider Foto: Screenshot

Legendarni hrvatski pjevač Mišo Kovač jednom je otpjevao: "Sad kad živim u tuđini, moje srce samo vene…". Ovo je dio teksta njegove pjesme "Svi pjevaju, ja ne čujem" koju je objavio još davne 1987. godine, no s pjesmom se i dalje, čini se, poistovjećuju neke nove generacije.


Jedna od najvećih promjena u životu mladih ljudi odlazak je iz roditeljske kuće. Počeci su iznimno teški, nostalgija je snažna i prati nas poput sjene, a mladi se trude snaći u ovakvom "novom životu". Većina mladih koji sele iz obiteljskog doma, odlaze na studij u drugi grad.


>>>Ne damo se od mame i tate: Sa skoro 80 posto mladih koji žive s roditeljima, najgori smo u Europi<<<


Jedan je student u svom TikTok videu povezao svakodnevnicu mladih koji ne žive s roditeljima i legendarnu pjesmu Miše Kovača. Naime, snimio je gotovo potpuno prazan studentski frižider, u kojemu su samo četiri namirnice. Student je na šaljiv način pokazao prve velike prepreke s kojima se suočavaju studenti daleko od kuće: nema više svakodnevnog kuhanog obroka i prepunog frižidera, osim ako se za to ne potrude sami."Majoneza, pelin i doviđenja…"


"Ruže su crvene, jede mi se sarma. Evo jedan self promo, onako bez srama", napisao je u opisu svog videa kojeg je podijelio u popularnoj studentskoj Facebook grupi stanara studentskog doma Stjepan Radić.


>>>[FOTO] Čvarci na skriptama: Pogledajte što 'grickaju' međimurski studenti za vrijeme ispitnih rokova <<<


Studentu nije trebalo dugo da vidi i plodove svog "self proma": zaradio je skoro 900 lajkova i oko 70-ak komentara ispod svoje objave. "Karton vina, mlijeko, puding i dva jogurta", nabrojao je jedan student stvari iz svog frižidera.


Foto: MojFaks


Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava


"Samo osušene smokve stare četiri mjeseca i načeta Dukatela iz menze", požalio se još jedan student. "Samo gin iz Lidla unutra i kukuruz", napisala je jedna studentica. "Vaš frižider na Ravnicama je bio još prazniji od ovog njegovog", napisala je jedna studentica uz ime kolege. "Majoneza, pelin i doviđenja", odgovorio joj je.


komentari, studentska prehrana, frižider komentari, studentska prehrana, frižider Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot

"Bitno da ima cole zero i kiselih krastavaca..." / Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava


>>>[FOTO] Studenti nezadovoljni i gladni?! U menzi za večeru dobiju podgrijani ručak, a i toga je premalo<<<


Uz studentske jadikovke o tome kako nemaju gtoovo ništa u frižideru, u komentarima se javio i jedan student koji ipak ima hrane u frižideru uz mudri savjet. "Samo treba otići u trgovinu", napisao je uz smijeh.
 

komentari, frižider, studentska prehrana komentari, frižider, studentska prehrana Foto: Freepik

Kečap i tijesto za današnji ručak... / Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava