V.K. u Laganini

[FOTO] Čvarci na skriptama: Pogledajte što 'grickaju' međimurski studenti za vrijeme ispitnih rokova

Sara kaže da je ispit položila i da uopće nije bio težak.

27. Siječnja 2022 14:43
studentska prehrana, čvarci, grickalice

studentska prehrana, čvarci, grickalice Foto: MojFaks

Zajednička točka svim studentima u regiji, među ostalima, je i ta da su trenutno pod velikim stresom jer su počeli ispitni rokovi. Studenti već griju stolce, fotelje, naslonjače ili u čemu već uče, a to će se nastaviti barem do sredine veljače.


Osim što se svima u ovom razdoblju uništi raspored spavanja, prehrana studenata također se naglo pogorša jer u nedostatku vremena pribjegavaju nezdravoj, brzoj hrani, a sve kako bi što dulje učili i odmorili se koliko je to češće moguće između sesija "štrebanja".


>>>Nova vrsta bureka u jednoj pekarnici 'zapalila' društvene mreže: Jedni prijete nasiljem, drugi jedva čekaju probati<<<


Sara K. je brucošica na studiju Menadžmentu na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu. U pauzi od učenja napravila je zanimljiv meme, inspiriran stvarnom životom i poslala nam ga.


meme, grickalice meme, grickalice Foto: privatna arhiva, S.K., objavljeno uz dozvolu/MojFaks

I čvarci i paštete... I osnove ekonomije / Foto: privatna arhiva, S.K., objavljeno uz dozvolu


"Da, taj meme je bio onako iznenada", kaže nam Sara. "Za vrijeme rokova je uvijek stresno i kako god pokušavam paziti što jedem, većinom je to nešto na brzinu i nezdravo. Ali najbolje grickalice su u mojem kraju čvarci. To sigurno", kaže nam odlučno.


Pašteta i tjestenina


Kako nastavlja, ima sreće što živi s roditeljima, pa ima kuhane hrane na stolu. "Pošto studiram u svojem gradu i živim sa starcima, nemam problema toliko s grickanjem svega i svačega, ali moji kolege koji nisu od tuda, žive na pašteti i noodlesima", komentira prehrambene navike svojih kolega.


>>>Studentice skoro zapalile stan jer nisu znale da za kuhanje tjestenine trebaju vodu<<<


Osim paštete i noodlesa, tjestenina, kikiriki, čipsi i ostale grickalice često su jedini obroci u danu koje studenti pojedu kada uče. Sara kaže da gricka dok uči, ali da se u njenom slučaju grickanje ipak nije razvilo u rutinu i ovisnost što joj daje osjećaj zadovoljstva. "Učila sam osnove ekonomije, ponuda i potražnja, to je najpoznatije što uče ekonomisti. Nije mi bio težak ispit", hvali se studentica za MojFaks.


A što se nalazi na vašem stolu kad učite? Šaljite nam vaše fotografije na Facebook, Instagram ili mojfaks@nova.tv.