S.D. u Laganini

Tattoo umjetnica naplatila konzultacije i izradu skice preko 2000 dolara pa izazvala burne reakcije

Tvrde da je prevarantica!

29. svibnja 2023 13:52
Tattoogate najnovija je drama na TikToku

Tattoogate najnovija je drama na TikToku Foto: @running_mom_of_boys

Tattoo umjetnica iz Kanade postala je glavna tema TikTokove najnovije drame, poznate kao #tattoogate, nakon što su razne mušterije podijelile svoja negativna iskustva koja su imali s njom.

Zbog besmisleno visokih cijena, naknada za izradu skica, naknada za konzultacija pa sve do optužbe plagiranja, ova umjetnica postala je jedna od najomraženijih tattoo umjetnica na društveni mrežama.

Drama poznatak kao #tattoogate započela je 10. svibnja, kada je TikTok korisnica po imenu Courtney Monteith objavila nekoliko videa o svom iskustvu s neimenovanim tattoo umjetnicom, za koju je kasnije otkriveno da je Lindsay Joseph.

 

@running_mom_of_boys Part 1 #badbusiness #tattoohorrorstory #worstexperience #storytime #tattooartist #greenscreen ♬ original sound - cmonteith

 

Courtney je detaljno opisala svoje frustrirajuće sastanke s Joseph, prije nego što je otkrila skicu tetovaže koja nije nalikovala onome što je tražila, a neki za skicu tvrde da je plagijat rada druge umjetnice.

Prvu konzultaciju Joseph je naplatila 180 dolara, a tijekom njihovog savjetovanja, tattoo umjetnica obavijestila je Monteith o različitim opcijama „njezinih konzultacijskih paketa“.

Prva opcija, koja je koštala 1500 dolara, a sastojala se od konceptualne skice tetovaže s mogućnošću jedne manje izmjene i konačnog pregleda dizajna. Drugi paket uključivao je dvije konceptualne skice, nekoliko promjena i konačni pregled dizajna za 3500 dolara. Konačna opcija iznosila je više od 6000 dolara za više skica, recenzija i platno konceptualne skice.

 

@running_mom_of_boys Part 2 There are like 20 emails, im trying to hit the highlights #badbusiness #tattoohorrorstory #worstexperience #storytime #tattooartist #greenscreen ♬ original sound - cmonteith

 

„Mislila sam da će ta cijena biti izuzeta iz konačne cijene moje tetovaže, ali onda sam saznala da nije tako. Još uvijek sam bila nekako zaslijepljen. Nisam znala što bih rekla. Pitala me koja je opcija najbolja za mene, a ja sam odabrala prvu jer je svaka od njih bila preskupa za mene“, rekla je Monteith.

Nakon savjetovanja, umjetnica joj je poslala skicu koja nije izgledala onako kako je od nje to zahtijevala njena mušterija, a nakon što je Courtney izrazila svoje nezadovoljstvo, umjetnica joj je rekla da će joj naplatiti razliku između drugog i prvog paketa, ako joj skica ne odgovara.

 

@running_mom_of_boys Part 3 I honestly like her work but not being transparent about fees from the start is just bad business #badbusiness #tattoohorrorstory #worstexperience #storytime #tattooartist #greenscreen ♬ original sound - cmonteith

 

„Poslala sam dva crteža na kojima se vidi cijela lisica, a ona je rekla da nisam bila dovoljno jasna u svojim zahtjevima. Rekla je da će mi, ako želim još jednu skicu, naplatiti razliku između opcije jedan i opcije dva, što je 2260 dolara“, dodala je.

Za samu skicu i konzultacije, Monteith je platila ukupno 2695 dolara: 180 dolara za nepovratne konzultacije, naknadu za dizajn i polog od 1000 dolara za stvarnu tetovažu, a nakon svega toga tetovažu nije dobila.

Nakon što je objavila video na TikToku, ova društvena mreža planula je velikim brojem reakcija te sličnih iskustava bivših mušterija umjetnice.

Ri McCue jedna je od mušterija koje su s istom umjetnicom imali vrlo negativno iskustvo.

Naime, Ri je na svom profilu objavila video u kojem tvrdi da je prevarena za 4000 dolara te da joj je umjetnica ugrozila sigurnost jer je njene osobne podatke, s vozačke dozvole, podijelila na društvenim mrežama i savjetovala druge umjetnike da ne dovrše tetovažu koju je Joseph započela.

 

@ririality #stitch with @cmonteith sharing my experience finally #tattoogate #lucidtattoos #tattoohorrorstory #tattooscam #lindsayjoseph #cambridgeontario #ontariotattoo ♬ original sound - Ri McCue

 

McCue je rečeno da će njezina tetovaža, koja bi prekrila prethodnu tetovažu ptice, veličine od ramena do ključne kosti, koštati 1700 dolara, zajedno s 50 posto pologa od 850 dolara. Nekoliko dana prije njihovog dogovora, Joseph je nazvala McCue i rekla da neće moći prekriti tetovažu ptice dizajnom o kojem su razgovarali i da moraju promijeniti lokaciju tetovaže.

Kada je McCue izrazila nezadovoljstvo zbog novog plana tetoviranja, umjetnica joj je rekla da ako želi promijeniti dizajn, mora platiti potpuno novu konzultaciju.

 

@ririality #stitch with @cmonteith part 2 of my $4000 tattoo debacle #tattoogate #lucidtattoos #tattoohorrorstory #tattooscam #lucidtattoo ♬ original sound - Ri McCue

 

Kako novci, koje je dala na polog, ne bi „otišli u vjetar“ ipak se odlučila prilagoditi umjetnici, ali nakon što je tetovaža bila tek polovično gotova, tvrdila je da joj je Joseph naplatila „dnevnu tarifu“ od 1900 dolara jer nije stigla u jednom danu dovršiti tetovažu.

„Do tada sam joj platila 180 dolara, 850 dolara, a sada 1900 dolara samo za vanjske linije tetovaže“, objasnila je.

McCue je odlučila doći i na drugi termin tetoviranja, ali je rekla Joseph da neće platiti više od 3000 dolara, koje je već platila. Na što joj je Joseph odgovorila tako da je pozvala policiju i pokušala ju staviti na crnu listu za nekoliko tattoo studija u okolici.

 

@ririality #stitch with @cmonteith part 3 of my $4000 tattoo experience #tattoogate #lucidtattoos #tattoohorrorstory #tattooscam #lindsayjoseph #cambridgeontario #lucidtattooco #luc1dl1ndz ♬ original sound - Ri McCue

 

Obje korisnice zajedno su zaključile da je ovo ponašanje stalna praksa spomenute umjetnice, s čim su se složili i ostali komentatori.

Otkako je #tattoogate postao viralan, tattoo umjetnica Lindsay Joseph svoj je Instagram račun učinila privatnim.

 

Još vijesti