MojFaks u Akademska četvrt

Neprospavana noć na Cvjetnom: Protupožarni alarm neprestano se palio i gasio... I tako 5 sati

Stanari sedmog paviljona studentskog doma Cvjetno naselje proveli su burnu noć.

5. listopada 2022 11:39
Sedmi paviljon studentskog doma Cvjetno naselje u Zagrebu.

Sedmi paviljon studentskog doma Cvjetno naselje u Zagrebu. Foto: V.F., MojFaks

Hodnikom četvrtog kata orila se buka, a studenti nisu oka sklopili gotovo cijelu noć.

Iako bi većini čitatelja vjerojatno prvo palo na pamet da se radilo o nekoj domskoj zabavi usred tjedna, ovoga puta to nije bio slučaj. Nažalost.

Alarm se upalio oko pola 3 ujutro

Naime, riječ je o protupožarnom alarmu koji se iz nekog razloga upalio oko pola 3 usred noći i podigao na noge cijeli četvrti kat sedmog paviljona. Odmah se moglo čuti otključavanje vrata, koračanje hodnikom i zbunjeni razgovori. Požara na svu sreću nije bilo, a nije poznato ni zašto se alarm upalio.

vezano Slika nije pronađena Laganini [VIDEO] Kralj partijanja u domu! Student u sobi ima gumb za 'hitne tulume' – pogledajte kako radi

"Je li ovo Putin napada kad ovoliko zvoni?", napisao je jedan od stanara na Facebook grupi Ekipa s Cvjetnog.

Da stvar bude gora, alarm se nastavio paliti i gasiti cijelu noć i to svakih nekoliko minuta. Nakon nekog vremena, stanari su prestali izlaziti iz soba i pokušavati ga ugasiti i jednostavno se pomirili s time da se noćas neće naspavati.

"Odustala sam od spavanja", rekla je stanarka doma u četiri ujutro dok je alarm uporno zvonio. "I kad prestane zvoniti, čujem ga u glavi. Nikad neće prestati."

Portir ga pokušavao ugasiti, ali bezuspješno

U međuvremenu su studenti kontaktirali i portu studentskog doma. Portir je rekao da nema požara i da pokušava ugasiti alarm, ali ne uspijeva.

"U 7. paviljonu se alarm pali u ovo doba da malo svi izađemo i da se upoznamo za početak akademske godine?", pitao je još jedan od stanara doma u spomenutoj Facebook grupi.

Zvonjava se čula i kroz čepiće za uši. Alarm se posljednji puta upalio oko 7 i 30 ujutro, a onda je prestao zvoniti što znači da stanari nisu imali mira i tišine punih pet sati.

vezano SD Cvjetno naselje, opušak Laganini [FOTO] Upozorenje o gašenju čikova u domu postalo hit: Studenti se sprdaju lošim prijevodom na engleski

Ironično, nedugo nakon toga se začuo nečiji jutarnji alarm iz obližnje sobe, ali su tada već svi ionako bili budni.

O razlozima ovog kvara upitali smo nadležne, kako u ovom domu, tako i u zagrebačkom SC, no do trenutka objave odgovor nije stigao. Objavit ćemo ga odmah po primitku.

***

Kako nam  naknadno javljaju iz Ureda ravnatelja Studentskog centra u Zagrebu, izlaskom recepcionara na teren, točnije u hodnik paviljona i određenu sobu, utvrđeno je da nije došlo do požara već se vjerojatno radi o tehničkom kvaru.

"Nakon svakog paljenja alarma napravljen je sigurnosni postupak te je isti ugašen u najkraćem mogućem roku. Zvučni signal alarma nije bio kontinuiran već se par puta upalio i isti je odmah ugašen. Danas tokom dana pozvana je ugovorena tvrtka za održavanje te vjerujemo da je kvar uklonjen", tvrde iz zagrebačkog SC-a.

Još vijesti