L.B. u Nakon predavanja

Oglas za stan 'zapalio' Facebook: 'Samo za bogatije studente, ne za one koji zarađuju 3000 kuna mjesečno…'

Najam stanova leti u nebo, a čini se da ovo nije rezervirano samo za veće gradove u Hrvatskoj.

31. svibnja 2022 13:15
Većina smatra da je cijena pretjerana, a stan ne baš nešto...

Većina smatra da je cijena pretjerana, a stan ne baš nešto... Foto: kurhan via Shutterstock

Osim oglasnika u kojima je moguće pretraživati aktualnu ponudu stanova i nekretnina za najam, veliku popularnost uživaju i grupe na Facebooku posvećene istoj stvari: oglašavanju ponude, ali i svima koji stan traže privatni smještaj.

Nedavno je jedna objava u takvoj grupi, posvećenoj ponudi stanova u Novome Sadu, izazvala gotovo 500 komentara među pratiteljima, od kojih je većina bila negativna uz upozorenje da je cijena stana pretjerana za ono što se nudi, ali i da je ton oglasa diskriminatoran i nekorektan.

vezano Ima tko 12 tisuća kuna viška? Nakon predavanja Oglas za stan razbjesnio Zagrepčane: Uz ugovor o radu i platne liste morate dati i više od 12000 kuna za useljenje

Na Facebook stranici "Izdavanje stanova Novi Sad", objavljen je oglas korisnika koji nudi stan od 35 kvadrata u Radničkoj ulici.

"Stan je u fulu"

Cijena je formirana, kako smatra ponuditelj, tako da nije adekvatna za one koji prosječno zarađuju (preračunato, to je u ovom slučaju oko 3200 kuna), nego za one imućnije, piše Kurir.rs.

Nekorektni oglas za stan 'zapalio' Facebook... Nekorektni oglas za stan 'zapalio' Facebook... Foto: screenshot via Facebook@Izdavanje stanova Novi Sad, via Kurir.rs

"Izdaje se stan od 35 m2 u Radničkoj ulici. Stan je u fulu. Cijena je 370 eura. Stan nije za prosječne ljude koji rade za 50000 dinara. Stan je namijenjen bogatijim studentima s juga Srbije ili iz Bosne", pisalo je u opisu.

vezano Platiti grijanje ili ejsti? Vijesti Najamnine stanova i dalje samo rastu: 'Plaćam preko 7000 kuna samo za jednu sobu'

Nije dugo trebalo da oglas drugi članovi grupe zatrpaju komentarima.

"Stan je u fulu..." Foto: screenshot via Facebook@Izdavanje stanova Novi Sad, via Kurir.rs

"Bogati studenti imaju bogate roditelje koji će ih školovati u inozemstvu. Moja kćer je u NS već pet godina i nikada ne bih platila tu cijenu stanovanja. U samom centru je stanarina pristojna kao i stan u kojem je. Za uvjete u Srbiji i plaće koje su, stvarno pretjerujete", napisala je jedna žena.

Nema ni TV

Drugi član grupe upozorio je na jednu manu ovog stana. "I iskreno nema TV. Nema mnogo stvari koje bi trebao imati full namješten stan", tvrdi.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja [FOTO] Tuširaš se i odmah opereš wc: Novi 'super' stan za najam u Zagrebu nasmijao Hrvatsku

A neki su ga čak malo i "pecnuli" da mu stan i nije baš nešto. "Bogatiji će lijepo naći duplo veći stan za te pare. Pritom stan normalno izgleda, nije baš nad**an", piše u komentaru.

izvor: Kurir.rs

Još vijesti