M. P. u Nakon predavanja

Projekt koji usmjerava u poduzetničke vode: Prijavi svoju ekipu i osvoji vrijedne nagrade

Namijenjen je svim studentima koji imaju ideju za praktičan proizvod ili uslugu

9. ožujka 2023 10:48
Sudionici projekta

Sudionici projekta Foto: GaudiLab/Shutterstock

Studentski poduzetnički projekt pokrenula je neprofitna organizacija „Digitalna Dalmacija“ i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Cilj ovog projekta je usmjeriti studente u poduzetničke vode, a namijenjen je svim studentima koji imaju ideju za praktičan proizvod ili uslugu, prenosi dalmatinskiportal.hr.

Sudjelovanjem u ovom projektu studenti će naučiti kritički razmišljati prema svojoj ideji, saznati sve o svojim potencijalnim korisnicima i na kraju krajeva, analizirati tržište. Uz mentorsku pomoć profesora studenti će razvijati svoju ideju u potencijalni proizvod za tržište.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Digitalna Dalmacija (@digitalnadalmacija)

 

U sklopu projekta održat će se radionice, predavanja i edukacije, a izradit će i vlastiti prototip za tržište. Uz sve navedeno, projekt omogućava spajanje s drugim studentima istih ili sličnih interesa, a u interesu organizatora je pripremiti sve sudionike za pohađanje sljedeće razvojne stepenice   ̶  startup akademije, piše na Dalmatinskom portalu.

Mentori prate sudionike kroz cijeli put, od ideje pa sve do proizvoda, a ostvarena poznanstva i vještine pomoći će studentima u daljnjoj karijeri. Predavanja i radionice će se odvijati u predinkubatoru PICS u Splitu, a tri najbolja studentska tima direktno će nastaviti edukaciju u startup akademiji uz još bolje financijske nagrade.

Nakon akademije, najbolji će imati priliku sudjelovati u GrowIT programu s fondom od 130 tisuća eura za daljnje financiranje razvoja projekta za izlazak na tržište. Sudjelovati možeš sam ili u timu, prijave traju do 11. ožujka, a to možete učiniti na linku

Još vijesti