V.K. u Postani student

Novi diplomski studij na Sveučilištu u Zagrebu: S radom kreće najesen, evo o čemu se radi

Postali su jedina visokoškolska institucija u RH koja ga izvodi na preddiplomskoj i diplomskoj razini!

6. srpnja 2022 13:57
Brošure Metalurškog fakulteta...

Brošure Metalurškog fakulteta... Foto: screenshot via Facebook@Sveučilište u Zagrebu Metalurški fakultet

Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu nedavno je na svojim službenim stranicama objavio kako od nove akademske godine, 2022./2023. mogu izvoditi novi diplomski studij na svojem fakultetu: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš.

Dobivanjem dopusnice za izvođenje od Ministarstva znanosti i obrazovanja, ovime je Metalurški fakultet postao „jedina visokoškolska institucija na području Republike Hrvatske koja izvodi sveučilišni studij Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš na preddiplomskoj i diplomskoj razini, a koji objedinjava tri važna područja zaštite na radu: sigurnost na radu, zaštitu zdravlja radnika i zaštitu radnog okoliša, pišu na svojim stranicama.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Prvi takav u Hrvatskoj: Fakultet u Sisku od jeseni kreće s novim sveučilišnim studijem

Osim toga pišu i da se na ovaj studij mogu prijaviti svi kandidati koji su završili preddiplomski sveučilišni studij Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš ili sveučilišni preddiplomski ili integrirani studij iz svih polja tehničkih znanosti, prirodnih znanosti, biotehničkih znanosti, područja biomedicine i zdravstva te interdisciplinarnih tehničkih znanosti na nekom drugom visokom učilištu i stekli najmanje 180 ECTS bodova.

Jedinstven u RH! Jedinstven u RH! Foto: screenshot via Facebook

"Za kandidate koji su završili preddiplomski stručni studij ili preddiplomski stručni i diplomski specijalistički studij iz srodnog područja sigurnosti/zaštite na radu predviđen je upis razlikovne godine do maksimalno 60 ECTS bodova kao uvjet za upis na diplomski sveučilišni studij Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš", pišu.

vezano Jedinstven u RH! Vijesti Nikakvi natječaji, dovoljan upis: Na ovom hrvatskom fakultetu SVAKI student prima stipendiju

Sve obavijesti vezane uz prijavu i upise, studenti mogu pronaći ovdje.

Još vijesti