Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Kaos u obnovljenim domovima: Radovi traju, namještaj se raspada...

Iako je useljavanje najavljeno od 4. siječnja, u neke rekonstruirane paviljone studenti nisu mogli ući, a oni paviljoni koji su bili spremni za useljavanje novih stanara nisu u potpunosti opremljeni.

7. Siječnja 2016 11:05
SD Cvjetno naselje

SD Cvjetno naselje Foto: MojFaks

Neki su kolege imali te sreće da su im sobe spremne za useljenje i opremljene, no pokazalo se da kvaliteta izrade radova baš i nije na nivou.

Fotografija čajne kuhinje na Savi objavljena na Facebooku, brave na vratima prema požarnim stubama koja se s vanjske strane ne može niti otključati pa su neki studenti ostali 'zarobljeni' s vanjske strane, fotografije soba koje su još uvijek nedovršene i neuseljive ovih dana niču u društvenim mrežama kao gljive.

Osim kvalitete izvedbe radova, najviše problema studentima je izazvala obavijest o useljavanju koje je započelo 4. siječnja, no u – nedovršene i neuseljive sobe!

"Dakle, paviljoni 1,2,7,8 sigurno nisu useljivi još ovaj tjedan (za 6. nisam siguran). Paviljoni 3,4,5 jesu, no u nekim sobama još namještaj nije posložen kako treba (ili nedostaju tipa ladice ispod kreveta) pa ako ste te sreće, još ćete malo pričekati da vam se sve donese i posloži kako treba i družiti se s majstorima tijekom dana", napisao je kolega u Facebook grupi Ekipa s Cvjetnog.

"U svim 'useljivim' paviljonima nedostaju frižideri, deke, popluni, jastuci, zastor za tuš, a u nekima i vješalice za jakne. To bi sve trebalo stići u sobe nekad tijekom dana/tjedna. Također u mom paviljonu (četvorka) NEMA TOPLE VODE, i navodno ni neće još danas. Tako su rekli majstori. Neznam kakva je situacija s ostalima. Sumnjam da je drukčije.
Svi koji dolazite ovih dana u neke od NENASELJIVIH paviljona dobit ćete zamjensku sobu u 3,4,5, s time da prvo morate otkazat rezervaciju preko neta u paviljonu koji trenutno imate rezerviran. Navodno oni sve te rezervacije imaju u bilježnici i nakon što završi obnova idete u svoju sobu. Ako ste voljni riskirati, riskirajte, otkažite rezervaciju i useljavajte ovaj tjedan. Ali topla preporuka, ako vam zbilja nije hitno ovaj tjedan, nemojte useljavati (čak ni u "useljive" paviljone).
I da, sva moguća sredstva za čišćenje su apsolutni must pri useljavanju. Više-manje vas dočeka gradilište u sobi
", zaključio je i poželio svima sreću.

Ima i studenata koji su razgovarali s radnicima koji radove u obnovljenim paviljonima privode kraju. Kažu da vjerojatno neće biti gotovi do kraja idućeg tjedna. Neki katovi u 6. paviljonu doma na Cvjetnom useljivi su od 5. siječnja s tim da su kolege sami morali počistiti sobe, a drugi pak javljaju da po cijelom paviljonu jure radnici s daskama i da bi radovi trebali biti gotovi 17. siječnja.

"Došla sam na useljenje i dobila info da moj paviljon nije useljiv. Smjestili su me u "useljivu" privremenu sobu u kojoj nema interneta, tople vode, frizidera, jastuka, lampe itd.... police stoje po podu raskopane i brava ne funkcionira. O prašini i prljavštini da i ne govorim. Sramota. Ako nisu bili u stanju dovršiti na vrijeme trebali su staviti obavijest a ne useljavati studente u poluraskopane sobe!", napisala je nakon što je potpisala peticiju za ukidanje naplate stanarine jedna kolegica.

Oni koji su platili stanarinu za siječnja sigurno znaju da su neki platili 360, a neki 400 kuna s tim da je tarifa promijenjena u samo jednome danu.

Kolegica je u Facebook grupi studentskog doma Sava objasnila: "Upravitelj kaže da je došlo do greške jer nisu u programu zadali naredbu da se računa po danima pa dok nisu primjetili tu grešku prva 42 studenta platili su 400,00 kn, a svi ostali 360,00 kn. Rekao je i da je većina studenata koji su platili 400,00 kn obaviještena što se dogodilo i da mogu doći po povrat novca, a nečije brojeve još nemaju... Znači svi koji su platili 400,00 kn mogu doći na blagajnu i dobiti će povrat novca."

Kao što je bilo za očekivati, pokrenuta je i peticija za ukidanje naplate stanarine za siječanj, dok paviljoni i sobe ne budu u potpunosti funkcionalni. Potpisati je možete ovdje.