Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Upitnici nad glavama: Zašto popisuju studente u sobama? Doznajemo hoće li se zatvarati domovi u Zagrebu!

Nakon što su u SD-u 'Cvjetno naselje' djelatnici počeli popisivati stanare koji trenutno stanuju u domu, javile su se brojne špekulacije među stanarima među kojima je i ona o zatvaranju studentskih domova. Provjerili smo razmišlja li Uprava zagrebačkog SC-a o tom potezu.

19. ožujka 2020 14:46
Gdje je najbolje živjeti u domu

Gdje je najbolje živjeti u domu Foto: MojFaks

Doznajemo da je jutros u studentskome domu Cvjetno naselje krenulo popisivanje studenata koji se još uvijek nalaze u domovima.

Službene najave o ovom postupku kao ni točne informacije o tome zašto se ovo popisivanje provodi stanari ovog doma nisu dobili stoga ne čudi da je nekolicina ovaj postupak protumačila kao znak skorog zatvaranja doma.

Šuškanja među studentima ne čude...


Činjenica je da se nakon objave da se 16. ožujka svi fakulteti u RH zatvaraju te se predavanja "sele" u virtualnu domenu, većina studenata odlučila na povratak kući. O ovome svjedoči i apel studenata farmacije i biokemijske medicine koji su, ovim povodom, pojasnili zašto je za borbu sa širenjem virusa ipak pametnije - ostati u mjestu studiranja.


...NEMOJTE PUTOVATI KUĆI – mama će izdržati! Evo zašto je bitno da sada OSTANETE u mjestu studiranja...


Osim toga, prije ove odluke, Krizni je stožer proteklog tjedna objavio da samoizolacija u domovima nije moguća.

...Oboljeli studenti ne bi smjeli boraviti među drugim kolegama? Samoizolacija u studentskom domu ipak – NIJE MOGUĆA...


U svjetlu ovih događanja - Zagreb je, što se studentske populacije tiče, privremeno bitno osiromašio. Preostali dio u domovima danas je uznemiren - prijeti li im selidba iz vlastitith soba? Nakon jutarnjeg popisivanja na Cvjetnom pojavile su se i glasine o "zatvaranju \'Šare\'" stoga smo odlučili provjeriti razmatra li Uprava zagrebačkog SC-a ovakvu odluku, a sve s ciljem preveniranja glasina i nepotrebne panike među studentima.

U tijeku pisanja ovog teksta na društvenim mrežama objavljena je ova fotografija...foto: Ivan Lazić@Facebook/Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


Iz Uprave doma tvrde: "Popisuje se zbog statistike"


...Oboljeli studenti ne bi smjeli boraviti među drugim kolegama? Samoizolacija u studentskom domu ipak – NIJE MOGUĆA...


Kako doznajemo, studenti su se obratili i Upravi doma Cvjetno naselje. Otamo navode da se stanare doma neće izbacivati, a popisivanje studenata vršilo se u "svrhu statistike" kako bi mogli procijeniti hoće li ostale domske službe raditi uobičajeno ili u smanjenom obimu

...Početak blokade domova? Nova odluka Uprave: Zbog koronavirusa nitko vam NE SMIJE doći u posjetu i prenoćiti...


...VELIKE NOVOSTI: Smanjili broj mjesta i obroka u menzama, a slijede i daljnje mjere – moći ćete jesti na samo JEDNOJ LOKACIJI...


Iz Domskog odbora kažu: \'Popis se radi zbog obroka u menzi\'


Kontaktirali smo Domski odbor SC Cvjetno naselje koji, kako nam kažu, ne raspolaže relevantnim informacijama o ovoj temi, no kako su obavijestili studente na društvenim mrežama, "popis se radi informativno kako bi znali otprilike koliko je stanara ostalo u domu i za koliko ljudi trebaju pripremati hranu. Nema nikakvih naznaka o zatvaranju doma. Ako i bude, pratite službene izvore informacija".


foto: M.T. arhiva MojFaks

...SAMOIZOLACIJA U ZAGREBAČKOM DOMU: \'Student nije pokazivao nikakve simptome, od danas se vraća normalnom životu\'...


Bez obzira na razlog popisivanja, sanacijski upravitelj kaže: "Svi domovi rade uobičajeno..."


Sanacijski upravitelj, Mirko Bošnjak, demantira sve neslužbene informacije koje su jutros stvorile nedoumice stanara doma. Kako kaže za naš portal, do zatvaranja studentskih domova u Zagrebu neće doći.

"Uobičajeno rade svi studentski domovi, a mjere opreza i naputke Kriznoga stožera svi djelatnici, kao i stanari domova, provode pojačano", uvjerava nas. Bošnjak ovom prilikom još jednom apelira na sve studente da se pridržavaju svih higijenskih standarda u studentskim domovima i menzama, kao i socijalnog distanciranja te da svakodnevno prate i pridržavaju se svih naputaka. "Upravi je u interesu da vodi računa o stanarima koji su još u domu", zaključuje za kraj.

Iako svi tvrde da nema razloga za strah, zasigurno svi studenti u iščekivanju prate daljnji razvoj situacije s obzirom na to da je u studentskim domovima preostao tek mali broj studenata, a pojedine linije menzi još su, kako prvi doznajemo, početkom tjedna zatvorile svoja vrata.


...VELIKE NOVOSTI: Smanjili broj mjesta i obroka u menzama, a slijede i daljnje mjere – moći ćete jesti na samo JEDNOJ LOKACIJI...


Zasad se čini da scenarije zatvaranja domova ipak nećemo gledati.

V.S.
foto: MojFaks

Još vijesti