Mojfaks.hr u Akademska četvrt

I studenti mole za zatvaranje fakulteta: Ovdje dnevno prođu tisuće ljudi, a na predavanja išli i kolege koji su bili u inozemstvu...

Nakon što su na Zdravstvenom veleučilištu pojedina predavanja i rokovi otkazani, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu poslao je saopćenje studentima o obustavljanju svih skupova, uključujući nastavu te akademske i javne događaje, sa stotinu ili više sudionika.

12. ožujka 2020 22:42
I studenti mole za zatvaranje fakulteta: Ovdje dnevno prođu tisuće ljudi, a na predavanja išli i kolege koji su bili u inozemstvu...

I studenti mole za zatvaranje fakulteta: Ovdje dnevno prođu tisuće ljudi, a na predavanja išli i kolege koji su bili u inozemstvu... Foto: MojFaks

S obzirom na aktualnu situaciju epidemije koronavirusa, Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, jučer je u večernjim satima uputio apel Dekanskom kolegiju kao i nositeljima kolegija na Fakultetu da izmijeni način na koji se izvodi nastava. 

...Počelo je i na fakultetima u Zagrebu? Prvo veleučilište otkazalo predavanja i rokove – i ne samo na 2 tjedna!...


Apel prenosimo u cijelosti:


"Poštovani!

Uzimajući u obzir sve jače širenje pandemije korona virusa u svijetu pa tako i u Hrvatskoj i susjednim zemljama te imajući na umu preporuke Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske o izbjegavanju svih većih okupljanja, smatramo bitnim ukazati na očiglednu činjenicu da na našem Fakultetu svakodnevno cirkulira nekoliko tisuća ljudi koji se izmjenjuju u svim prostorijama Fakulteta, na informacije epidemiologa da se virus na površinama može zadržati i do nekoliko dana te na činjenicu da je određeni broj studenata koji su u proteklih 14 dana bili u inozemstvu već odradio dio nastave i bio u kontaktu s ostalim studentima i nastavnicima.

Nadalje, potaknuti potezom susjednih zemalja, dijela osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova u RH, dijela poslodavaca u RH, ali i zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti koji je organizirao nastavu online, smatramo da bi i Filozofski fakultet, kao jedan od najmnogoljudnijih fakulteta u državi trebao učiniti sve kako bi se zaustavilo ili barem usporilo širenje pandemije korona virusa.

Stoga, u želji da se zaštite ne samo studenti i svi djelatnici Filozofskog fakulteta, već i druge ugrožene i s njima u kontaktu društvene skupine, Studentski zbor Filozofskog fakulteta traži da se nastava od ponedjeljka, 16. ožujka, izvodi online.

U nadi da ćete uvažiti naše zahtjeve, akademski Vas pozdravljamo!

Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

P. S. Studentski zbor također apelira na sve kolegice i kolege, članove akademske zajednice, da se pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i ostalih službenih tijela", piše u apelu.

...Još jedan zagrebački fakultet otkazuje masovna predavanja, a i za manje posjećena vrijede NOVA PRAVILA...


...Nema kapa, haljina ni fotkanja s roditeljima: Dva zagrebačka fakulteta otkazala promocije studenata...


A.Z.
Izvor: Studentski zbor Filozofskog fakulteta 
foto:ilustracija/Darko Ba, MojFaks