Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Za svoj 18. rođendan Veleučilište u Požegi daruje studentima najbolji poklon

Požegi se smiješi još jedan veliki projekt.

24. studenog 2016 11:52
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nakon punih 18 godina postojanja Veleučilišta u Požegi, studenti koji u naš grad dolaze studirati iz svih dijelova Hrvatske, konačno će dobiti studentski dom.

Podsjetimo, na inicijativu gradonačelnika Vedrana Neferovića i na temelju dogovora s Upravnim vijećem i dekanom Veleučilišta u Požegi, iskazan je interes za projektni prijedlog "Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju".

Projektni prijedlog je usmjeren na podršku javnim visokim učilištima za proširenje i poboljšanje njihovih smještajnih kapaciteta za studente s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju kako bi se doprinijelo smanjenju troškova studiranja i povećanju pristupa visokom obrazovanju za redovite studente, piše Požega.eu.

Upravno vijeće donijelo je stoga na sjednici održanoj 14. studenog odluku o kupnji građevinskog zemljišta za izgradnju studentskog doma. Riječ je o zemljištu površine od 3520 četvornih metara gdje se planira izgradnja studentskog doma sa smještajem za oko 100 nedomicilnih studenata. Dom će uz dvokrevetne sobe imati kuhinju, restoran, dvoranu, sobe za osobe s invaliditetom te brojne druge sadržaje prema idejnom rješenju.

"Prihvatljive aktivnosti unutar projekta su priprema projektne i tehničke dokumentacije, izgradnja novih studentskih domova, izgradnja zajedničkih prostorija (kuhinje, blagovaone, učionice, restorana, garaže i sl.), opremanje novih studentskih domova, izgradnja pristupnih putova, kupnja neizgrađenog zemljišta i sl.", pojašnjavaju s Veleučilišta.

Parcela koju će Veleučilište kupiti od Grada Požege u neposrednoj je blizini gradskih bazena. Izgradnja studentskog doma financirat će se europskim novcem putem Ministarstva regionalnog razvoja.

Požeško Veleučilište jedno je od 13 prihvatljivih prijavitelja te je za očekivati da će se s realizacijom ovog projekta krenuti ubrzo čemu se zasigurno najviše raduju sami studenti.

L.B./izvor: Pozega.eu
foto: vup.hr