V.K. u Karijera

6000 kuna za 3 tjedna rada: Studenti imaju prednost, a možete raditi u cijeloj Hrvatskoj – provjerite o čemu se radi

Državni zavod za statistiku objavio je javni natječaj u kojemu poziva građane na prijavu za posao popisivačakontrolora za obavljanje posla popisivanja stanovništva u rujnu. Prijave su u tijeku.

2. srpnja 2021 12:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kako stoji na službenim stanicana Državnog zavoda za statistiku, prednost imaju studenti i nezaposleni, a uz osnovne uvjete, više bodova dobivaju osobe s višom razinom obrazovanja, iskustvom rada na prijašnjim popisima, ako imate mogućnost korištenja vlastitog prijevoznog sredstva…

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na mrežnim stranicama Popisa gdje moraju popuniti prijavu, odgovarajući na pitanja o osobnim podacima, informatičkoj pismenosti i slično. Rok za podnošenje prijave je 15. srpnja! Prema sadašnjim informacijama, radili biste od 27. rujna do 17. listopada, kada je druga faza popisa stanovništva. Također, ako se popis ne dovrši do 17. listopada, postoji mogućnost da se produlji do 29. listopada. 


Naime, tada popisivači obavljaju popisivanje svih popisnih jedinica koje se nisu samostalno popisale, putem osobnog intervjua sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te obavljaju kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa. Prva faza počinje nešto ranije, od 13. rujna do 26. rujna, kada se obavlja samostalno popisivanje stanovništva preko sustava e-građani.


>>>SC studentima nudi ljetni posao: Satnica od 30 kuna, besplatan smještaj i 3 obroka dnevno u menzi – evo kako se prijaviti<<<


Popisivačima plaća varira, kontrolorima fiksno!


"Popisivač će zaraditi za svako popisano kućanstvo 4 kn, za stan 4 kn, za svaku popisanu osobu u kućanstvu 8 kn i za svaku pribavljenu kontrolnu šifru od kućanstva koje se samostalno uspješno popisalo u prvoj fazi putem sustava e-Građani popisivač će zaraditi 8 kn. Za samačko kućanstvo popisivač će dobiti 16 kn (4 kn stan, 4 kn kućanstvo, 8 kn osoba), za tročlanu obitelj zaradit će 32 kn. U prosjeku popisivač će moći zaraditi 5000-6000 kuna, ovisno o broju zaduženih popisnih jedinica. Kontrolori će zaraditi fiksno 6000 kn", kažu iz DZS-a za Večernji list.


Uz to, preporučeno je i cijepljenje popisivača i kontrolora.


>>>Početna plaća 13 tisuća? Bivši studenti najpopularnijih fakulteta u Hrvatskoj otkrivaju koliko zarađuju – Filozofski će vas iznenaditi<<<


Neka od pitanja koja biste trebali postaviti ako dobijete ovaj posao su o statusu veze (samci, izvanbračni partneri, životna partnerstva). Uz to, pitanja će biti vezana i za broj soba u stanu, koriste li ga najmoprimci, a popisivat će se i izbjeglice i tražitelji azila. Kako navode dalje, u stalne stanovnike spadaju i osobe koje su uoči referentnog trenutka popisa (31. kolovoza 2021.) živjele u svome mjestu stanovanja barem godinu dana ili su došle u mjesto stanovanja s namjerom da u njemu ostanu barem godinu dana.


>>>Ljeto je na vratima, a ne znaš što ćeš raditi? Izdvajamo 5 odličnih poslova – jedan ti nudi natprosječnu hrvatsku plaću<<<


>>>3 mita o studentskim poslovima u koja ne morate vjerovati<<<


Osim solidne plaće, imate mogućnost upoznati vile i klingonce!


Također, zanimljivo je za spomenuti zadnji popis stanovništva iz 2016. godine u susjednoj nam Bosni i Hercegovini koji pokazuje kako tamo ima nekoliko osoba koje su se identificirale kao klingonci, 20 ih je u Republici Srpskoj, 26 u FBiH i jedan u Brčkom. Uz klingonce, BiH ima 77 vukodlaka, 15 osoba su vjernici Zrinjskog, mahom svi iz Mostara, pet borgovaca, četiri vještice i sedam vilenjaka, svi nastanjeni u Ljubuškom.


>>>Hrvatskoj se loše piše? Premalo mladih od 20-29 godina, sve manje studenata na fakultetima, sve više iseljenih...<<<


S obzirom na navedeno, svi koji će dobiti priliku raditi kao popisivači, upoznat će više vrsta, među kojima ima i fiktivnih likova. Stoga ponovimo, prijaviti se možete do 15. srpnja, zaraditi oko 6000 kuna i upoznati vile (ili barem one koji se tako osjećaju).


izvor: Večernji list, DZS

Još vijesti