V.K. u Karijera

Nagrađeni poslodavci koji najbolje surađuju sa studentima: Dva poduzeća 'pomela' konkurenciju

Ovogodišnjim Zlatnim indeksom još jednom se nagradilo poduzeća koja su ostvarila izniman doprinos u suradnji sa studentima te su na taj način dobili i pohvalu za sva nastojanja u oblikovanju mladih ljudi i njihovih poslovnih početaka.

15. ožujka 2022 13:43
Zlatni indeks, dodjela nagrada

Zlatni indeks, dodjela nagrada Foto: MojFaks

Studentska udruga eSTUDENT već dvanaest godina dodjeljuje priznanje "Zlatni indeks" u pet kategorija, a dodjeljuju se od strane akademske zajednice onoj gospodarskoj, zbog iznimnog doprinosa njihovoj suradnji.


U ponedjeljak, 14. ožujka u prostorijama Hotela Academia održala se svečana dodjela nagrada Zlatnog indeksa. Ovime je zaokruženo ovogodišnje izdanje jedinstvenog projekta koji akademskoj zajednici omogućuje da nagradi gospodarsku, za iznimne doprinose njihovoj međusobnoj suradnji.


>>>Nino i Karla najbolji su primjer zašto se trebate uključiti u projekte i natjecanja - ponude za posao stižu sa svih strana<<<


Tim Društveno i odgovorno poslovanje studentske udruge eSTUDENT stoji iza organizacije Zlatnog indeksa, a kako kažu, zadovoljni su da su konačno mogli ove nagrade podijeliti i uživo, nakon gotovo dvije godine.


"Zadovoljni smo količinom prijava poduzeća jer su time pokazala ambiciju i konstantnu želju za ulaganjem u studente. Ove godine imamo par novih imena koja su se prijavila i dobila nagradu. Vjerujem da su se uvjerili proteklih godina koliko je projekt velik i koliko on znači te kako mogu pomoći u suradnji sa studentima”, kazao je Željko Bogdanović, suvoditelj tima Društveno i odgovorno poslovanje u eSTUDENTU.


Zlatni indeks, dodjela nagrada Zlatni indeks, dodjela nagrada Foto: eSTUDENT/MojFaks


Organizacijski tim Zlatnog indeksa / Foto: eSTUDENT


>>>Među top 3 poslodavca! Otkrivamo kako do posla u Atlantic Grupi – top kompaniji u regiji za koju se traži ugovor više<<<


Zlatni indeks nagrađuje poduzeća u pet kategorija, uz dodjelu Posebne nagrade Povjerenstva. U svakoj od kategorija nagrade su primila po dva poduzeća, jedno u konkurenciji malih i srednjih, a drugo u konkurenciji velikih poduzeća. Kategorije su: "Stipendije", "Stručne prakse", "Stručna potpora i organiziranje projekata" te "Ulaganje u studentske udruge i projekte", dok je peta kategorija "Najbolji imidž".


Kategorija "Stipendije"


Zlatni indeks u kategoriji Stipendije dobila su poduzeća koja su stipendiranjem pomagale sufinanciranje troškova studenata, njihovog obrazovanja i stručnog usavršavanja. Dobitnik nagrade u konkurenciji malih i srednjih poduzeća je Rockwool Adriatic d.o.o, a u konkurenciji velikih poduzeća Zlatni indeks otišao je Privrednoj banci Zagreb.


Kategorija "Stručne prakse"


Poduzeća koja omogućuju studentima obavljanje stručne prakse iznimno su bitna za daljnji rast i razvoj studenata u poslovnom svijetu. Stoga su zbog iznimne kvalitete obavljenog posla i mentoriranja u konkurenciji malih i srednjih poduzeća nagrađeni Aitac d.o.o., dok je u konkurenciji velikih poduzeća PLIVA Hrvatska odnijela nagradu Zlatnog indeksa.


Kategorija "Stručne potpore i organiziranje projekata"


U trećoj kategoriji Zlatni indeks dodjeljuje se poduzećima koja su kroz stručnu potporu ostvarila izniman doprinos studentskim projektima ili su samostalno organizirala projekte namijenjene studentima. U konkurenciji malih i srednjih poduzeća nagradu je odnio Ernst & Young d.o.o, dok je u konkurenciji velikih poduzeća nagrada uručena Styria medijski servisi d.o.o.


>>>Sezonski posao vozača u podzemnoj željeznici hit među studentima: Nije bitno s kojeg ste faksa<<<


Kategorija "Ulaganje u studentske udruge i projekte"


U ovu kategoriju uključena su poduzeća koja su novčano ili materijalno pomogla studentskim udrugama ili projektima. U konkurenciji malih i srednjih poduzeća, Zlatni indeks pripao je L'Oreal Adria d.o.o, dok je u konkurenciji velikih poduzeća nagradu dobila PLIVA Hrvatska d.o.o.


Zlatni indeks, dodjela nagrada Zlatni indeks, dodjela nagrada Foto: eSTUDENT/MojFaks


PLIVA Hrvatska dobila je čak nekoliko Zlatnih indeksa / Foto: eSTUDENT


Kategorija "Najbolji imidž"


Posljednja nagrada dodjeljuje se na temelju ocjena studenata, a u tu svrhu je agencija za istraživanje tržišta Hendal provela posebno istraživanje, U kategoriji malih i srednjih poduzeća nagradu je odnio L'Oreal Adria d.o.o, dok je za velika poduzeća opet dobiva PLIVA Hrvatska.


Uz navedene kategorije nagrada, poduzećima koja kontinuirano doprinose razvoju i usavršavanju studenata i akademske zajednice, dodjeljuje se i  Posebna nagrada Povjerenstva. U konkurenciji malih i srednjih poduzeća nagradilo se AVL - AST d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća RASCO d.o.o, javljaju iz eSTUDENT-a.

 

>>>Satnice do 70 kuna: Ovo su TOP poslovi na koje se možete prijaviti već danas<<<


Kako su ove godine odnijeli čak nekoliko nagrada, Marta Vrkić je u ime poduzeća PLIVA Hrvatska komentirala što za njih znači Zlatni indeks. "Jako nam puno znači biti prepoznat zato što PLIVA puno ulaže u studentske projekte te suradnju sa studentskim udrugama i općenito akademskom zajednicom. Trudimo se da ono što radimo studentima bude korisno i relevantno, da projektima obogate svoje znanje i steknu nove vještine. Ove su nam nagrade poticaj u tome što radimo: da i dalje slušamo studente i njihov feedback te da s njima i dalje uspješno surađujemo", kazala je Mirta Vrkić.


Osim PLIVE, u čak dvije kategorije Zlatne indekse je dobilo i poduzeće L'Oreal Adria.


Zlatni indeks, dodjela nagrada Zlatni indeks, dodjela nagrada Foto: eSUDENT/MojFaks


Foto: eSTUDENT


"Poduzeća imaju priliku razmijeniti znanje sa studentima, čuti što studente zanima i koji su njihovi afiniteti za budućnost, ali isto tako dobiti jednu nevjerojatnu energiju, proaktivnost i ideje mladih ljudi.  Svakako potičem sve kompanije da razmisle o tome da se uključe u suradnju sa studentima. Doprinos ne mora biti velik: krenite od malih stvari jer to se kroz godine može pretvoriti i u nešto puno veće", poručuje Ines Oštrić it L'Oreal Adrie.

Još vijesti