V.K. u Karijera

Sveučilište zapošljava studente: Kužiš se u TikTok, Facebook i Instagram? Prijavi se!

Imaš društvene mreže u malom prstu? Znaš sve tajne stvaranja dobrog TikTok videa, a objavljivanje na Instagramu dio je tvoje svakodnevice? Sveučilište ti nudi posao!

26. studenog 2021 13:28
studentica, laptop, rad na laptopu, online rad, social media manager, Sveučilište Jurja Dobrile u

studentica, laptop, rad na laptopu, online rad, social media manager, Sveučilište Jurja Dobrile u Foto: Shutterstock

Aktivan i interesantan profil na društvenim mrežama sve je češće imperativ i među institucijama, brendovima, udrugama, a ne samo privatnim osobama. Profile s brojnim pratiteljima imaju čak i nečije obrve, psi, biljke, a najčešće se koriste za marketing, informiranje, zabavljanje i komukaciju s drugim korisnicima.


S obzirom da njihova popularnost raste te su profili na društvenim mrežama postali jednako izvor informacija, zabave i komuniciranja, ali i novca i zarade, potreba za stručnim i kreativnim ljudima, social media (community) managerima sve je veća.


>>>Top 7 studentskih božićnih poslova: Rad na adventskim kućicama, prodaja drvaca, maskota festivala...<<<


Svaki fakultet, sveučilište, studentski zbor, studentska udruga te ostale organizacije i institucije koje shvaćaju vrijednost ovog vida komuniciranja trude se pokrenuti i održavati profil i račun na barem jednoj društvenoj mreži, u čemu im se pridružuje i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Oni su, naime, objavili Javni poziv studentima za kreiranje digitalnog sadržaja i vođenje društvenih mreža za akademsku godinu 2021./2022.  Kako stoji u pozivu, traže osobu koja bi vodila Instagram, Facebook i TikTok za Sveučilište, Centar za razvoj karijera i Studentskog zbora.


>>>Fakultet u centru Osijeka zapošljava studente: Radi kao teta 'čista', uz obaveznu COVID potvrdu<<<


Od studenta/ice se očekuje obavljanje usluga kreiranja digitalnog sadržaja, fotografiranja akademskih, kulturnih, društvenih i sportskih događaja, usluge postprodukcije i editiranja, kao i znanje grafičkog dizajna.


Također, traže da se zainteresirani studenti jave najkasnije do 30. studenog 2021. godine i pritom dostave životopis (preporučljivo u Europass formatu), na temelju kojega će izvršiti selekciju među kandidatima. Satnica za obavljanje ovog posla iznosi 29,29 kuna po satu.


Svi detalji nalaze se ovdje.