L.B. u Karijera

Želite li plaću od skoro 40 tisuća kuna? Traže čak 16 mladih, diploma NIJE uvjet

Svaki puta kad raspišu natječaj za zapošljavanje mladih u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe oglas završi na svim domaćim portalima.

24. veljače 2022 16:04
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Razlog tome je visoka plaća za posao za koji ne morate imati VSS i diplomu. Gotovo 40 tisuća kuna mjesečno sjeda na račun kontrolorima leta, no ne radi se o nimalo laganom poslu.
Zbog toga se uvijek traže mladi kandidati s visokom tolerancijom na stres, samouvjereni, odlučni, sposobni za donošenje brzih i točnih odluka te oni koje krase odlično pamćenje, percepcija i pažnja.


>>>Za najvišu plaću u Hrvatskoj ne treba vam diploma – provjeri tko zarađuje više od 20 tisuća kuna mjesečno<<<


Hrvatska kontrola zračne plovidbe trenutno je ponovo u potrazi za 16 novih zaposlenika koji će se, nakon provedenog osposobljavanja, pridružiti ostalim radarskim kontrolorima zračnog prometa s mjestom rada u Velikoj Gorici nadomak Zagreba.


Diploma nije uvjet


Od kandidata se očekuje najmanje završena četverogodišnja srednja škola, aktivno znanje hrvatskog i engleskog jezika (razina B2), državljanstvo Republike Hrvatske ili druge članice EU.
Naglašavamo da je posebno bitno da je kandidat mlada osoba, s godinom rođenja od 1994. do 2003. (zbog specifičnosti zanimanja) te odličnog zdravstvenog stanja (kategorija 3 zdravstvene sposobnosti za zrakoplovno osoblje).


>>>Odmah nakon diplome 7000 kuna plaće?! Da, ova hrvatska firma obećava baš to!<<<


Uz popunjenu e-prijavu na mrežnim stranicama Hrvatske kontrole zračne plovidbe treba priložiti: zamolbu, životopis, presliku svjedodžbe o završenom studiju ili srednjoj školi ili potvrdu o položenim ispitima državne mature, uvjerenje o nepokretanju kaznenog postupka koje nije starije od šest mjeseci, dokaz o radnom iskustvu (elektronički zapis HZMO-a), domovnicu ili dokaz o državljanstvu države članice Europske unije i presliku svjedodžbe ili certifikata o znanju engleskog jezika (dokaz može biti potvrda škole stranih jezika, međunarodni certifikat npr. TOEFL, IELTS i sl., svjedodžba završene srednje/više ili visoke škole, svjedodžba o državnoj maturi).




S odabranim kandidatima sklopit će se ugovor o radu na određeno vrijeme do stjecanja dozvole kontrolora zračnog prometa-studenta, uz suspenzivni uvjet uspješno završenog osposobljavanja i stjecanja navedene dozvole s propisanim ovlaštenjem/posebnom ovlasti. "Prije sklapanja navedenih ugovora za odabrane kandidate zatražit će se provjera za kretanje u štićenoj zoni", navode iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe.


Kako kažu u promo-videu, radi se o poslu u kojemu vam nijedan dan neće biti identičan, koji je stresan, ali i izazovan i stresan jer kontrolori leta održavaju nebo sigurnim. Uvjeravaju kandidate da ne moraju biti "genijalci" za obavljanje ovog posla, upozoravaju da će tijekom obuke biti dobrih i loših dana, ali će se na kraju sve isplatiti.


>>>Nekima se nakon fakulteta smiješi plaća i do 10 tisuća eura: Ovo su firme koje u Hrvatskoj isplaćuju NAJVIŠE PLAĆE<<<


Plaća iznosi gotovo 39.000 kuna neto. Oglas je otvoren do 27. veljače ove godine.


Više informacija pronađite ovdje.

Još vijesti