Mojfaks.hr u Laganini

Na društvenim mrežama niču privatne grupe za one željne burnijeg studentskog života: 'Lokacije i adrese šaljite u inbox zbog nepozvanih gostiju...'

Posljednja dva vikenda, između ostalog, obilježila su masovna okupljanja studenata.

17. veljače 2021 13:39
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nakon što su još jesenas mladi rastjerivani s jedne od najpopularnijih lokacija za druženje vani – Hrvatskog narodnog kazališta i uvođenja restriktivnijih mjera kojima su okupljanja zabranjena, Zagreb je u večernjim satima bio poprilično pust.


...'Hoćemo pohani sir u brzoj!' Transparent koji je obilježio party-vikend zabranila uprava doma FOTO...


Okupljanja najavljena i u drugim hrvatskim gradovima


Situacija se promijenila prije dva tjedna, kada je južina s proljetnim temperaturama izmamila gotovo tisuću studenata na otvoreno. Studenti su se spontano okupili na parkiralištu kraj doma na Savi, nakon čega su preselili na Jarun gdje su se zabavljali do jutarnjih sati. 


...Partijanje studenata i dalje top tema: Okupilo se gotovo tisuću mladih, ali kršenja mjera nije bilo?...


Vikend iza nas, temperature su značajno pale, ali to studente nije spriječilo da se ponovno okupe i uz druženje rasterete briga oko ispita i stresa koji je korona godina donijela sa sobom. A nakon što su zagrebački studenti probili led, mladi u drugim hrvatskim gradovima također su najavili "spontana" okupljanja.  Potaknuti tulumarenjem zagrebačkih kolega i izjavama ministra Božinovića kako prilikom okupljanja studenata na Jarunu, nije zabilježeno kršenje epidemioloških mjera, riječki studenti isplanirali su organiziranje spontanog okupljanja studenata na Kontu.

"Uskoro bi se i u Rijeci moglo očekivati takvo spontano okupljanje, negdje uz vodu, npr. na Kontu, uz pridržavanje epidemioloških mjera, i to tamo negdje ovaj vikend u kasnim popodnevnim satima", pisalo je u objavi na Facebooku. A kada krenu jedni, drugi, očekivano je da će i treći.


...Nakon zagrebačkih, na ulice idu i riječki studenti? Najavili spontani party na popularnoj lokaciji...


Još jedna privatna grupa za one "željne burnijeg studentskog života"


I studentima u Osijeku trenutni je studentski život poprilično monoton čemu su odlučili stati nakraj. U tu svrhu osnovana je privatna grupa Di je party?Osijek, po uzoru na takvi zagrebačku, a koja za cilj ima dijeljenje informacija o prilikama i mjestima za druženje, s naglaskom na tulumarenja u privatnom smještaju.

"Grupa je napravljena da se spoji i ovo malo studenata u Osijeku željnih burnijeg studentskog života. Nadam se da će priko grupe zaživjet' mnogo novih prijateljstava!! Pa ako je netko iz grupe u Osijeku ili okolici zbog online nastave neka se pridruži!!
", navodi se u opisu.


Kako je administrator napisao, preporuka je da se lokacije i adrese šalju u inbox, kako ne bi došlo do nepozvanih gostiju.


"Grupa je striktno namijenjena za druženje mladih u Osijeku po stanovima, domovima, grupni odlazak u disko. Bez ikakvih vrijeđanja!! Pazite na mjere Stožera!", poručuju mladi administratori grupe.


...Zbog novih odluka ostat će bez studentskog života? Nove mjere Stožera tiču se MLADIH, a oni poručuju: 'Družit ćemo se dok nas pendrecima ne otjeraju!'...


Iako grupa trenutno broji pedesetak članova, uz daljnje trajanje restriktivnih mjera, moguće je pretpostaviti da će ovakvih grupa i "spontanih" okupljanja studenata unatoč propisanim mjerama biti sve više.