V.K. u Laganini

Seminar koji se ne propušta! 2 dana degustiranja piva: 'Sve što student mora znat' o biri'

Prijave se otvaraju danas od 15 sati!

17. ožujka 2022 12:09
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci nedavno je na svojem Facebook profilu podijelio događaj, dvodnevni seminar koji su organizirali u suradnji s Veleučilištem u Karlovcu o pivu!


"Pivo je jedno od najčešće konzumiranih alkoholnih pića među mladima, a pogotovo među studentima. Vrlo čest je slučaj da studenti, zbog svog ograničenog budžeta, biraju jeftinija i manje kvalitetna piva. Još je češći slučaj da pri konzumiranju piva, ne razmišljaju o sastavu ili samoj proizvodnji istih. U svrhu upoznavanja studenata s tim vrlo popularnim prehrambenim proizvodom, koji se proizvodi već otprilike 6000 godina, osmišljen je projekt 'Studentsko pivo Rijeka'", pojašnjavaju na službenim stranicama Studentskog Zbora.


>>>Studentice iz Splita 'skuhale' novo studentsko craft pivo 'Brucošica': 'Uz dobro pivo lakše pamtim štivo' <<<


Projekt su organizirali studenti Odjela za biotehnologiju, Marcela Finek i Sabino Sepčić, zajedno s profesorom dipl. ing. arg. Tomislavom Pavlešićem, a u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci.


Kako piše u opisu događaja, na ovom dvodnevnom seminaru "ćete saznati sve što vas je ikada zanimalo o proizvodnji piva! Uz to ćete imati priliku kušati i razne arome piva na radionici kušanja piva."


Seminar će se održati na Kampusu Trsat, 1. i 2. travnja ove godine u predavaoni O-029. Iz Zbora naglašavaju da nije "prvoaprilska šala", ali kažu kako će seminar biti u zabavnom i edukativnom tonu. Na kraju seminara održat će kviz u kojem mogu sudjelovati svi zainteresirani, a one najbolje čekaju i nagrade njihovih sponzora Buffeta "Kažot", Discovery Bara te Tvornice piva Rijeka.


>>>Karlovački vatrogasci i studenti ujedinili snage i svarili Vatrogasno pivo<<<


Prijave za ovaj seminar otvaraju se danas, 17. ožujka od 15 sati, a link će objaviti naknadno na svojem Facebooku.


"Sve pivoljupce, i one koji se još ne usude tako prozvati, još jednom ohrabrujemo da nam se pridruže!", pozivaju studente. Cijeli raspored možete pronaći ovdje.


>>>Odnedavno u 'slasti' možete popiti pivo na iksicu: 'Malo mi za sriću triba…'<<<


Također, Studentski zbor najavljuje još jednu radionicu naziva "Nije sve tako sivo, napravi doma pivo", a na njoj će svi zainteresirani moći naučiti kako se pivo na jednostavan način može proizvesti i doma, u vlastitoj kuhinji.

Još vijesti