V.K. u Laganini

Podiže raspoloženje za 50%: Evo zašto je PETAK studentima najbolji dan u tjednu

Iako je u studentskim krugovima iznimno popularna (studentska) srijeda, moramo priznati da je petak ipak najbolji dan u tjednu. Iako izaći možete i sredinom tjedna, zasigurno je lakše kad drugi dan nakon tulumarenja ne moramo ustati zbog predavanja ili posla.

25. lipnja 2021 15:39
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Budimo realni, nije li lakše nakon dobrog izlaska znati da možemo dulje spavati?


Neka su istraživanja pokazala da je petak jedini dan u tjednu kada je ljudima pojačan osjećaj slobode pa ignoriraju sve dobre savjete i navike kojih se inače drže tijekom tjedna. To znači da se većina osoba petkom prepušta nekim lošijim navikama, poput konzumiranju brze hrane ili alkohola.


>>>'Mislim da je alkohol zastrašujuć': Kako izgleda život studenata koji ne žele uopće cugati s ekipom tijekom faksa?<<<


Također, jasno je svima da petak volimo i zbog društvenog kontakta sa svojim prijateljima, posebice navečer kada dogovaramo druženja, izlaske i provode. Ako pak ne odaberemo opciju izlaska, petak je dan za Netflix, serije i hrpu grickalica jer se petkom "kalorije ne računaju".


Vikend nam kuca na vrata


Uz rezultate spomenutog istraživanja, petak je navodno dan kada imamo najviše hrabrosti i volje za upoznavanje novih ljudi dok nam istovremeno osjećaj da vikend tek počinje generalno podiže raspoloženje i za 50%!


Vikend (ako spadate među sretnike koji ne rade) većinom promatramo kao dane kada možemo riješiti sve što u prvih pet radnih dana nismo stigli. Tako da na red konačno dolazi pranje hrpe nakupljene odjeće tokom tjedna koja se skupila na fotelji u sobi, druženje s prijateljima kojima se nismo stigli javiti u srijedu jer smo bili na predavanju ili poslu, šetnje u prirodi ili pak vrijeme koje odvajamo samo za sebe uz dobru kupku, masku za lice, hladni tuš ili samo spavanje do podneva uz još nebrojeno mnogo "polu-obaveza".


>>>Opijanje deblja: nakon pijane noći osim mamurluka dobijete i kilogram viška!<<<


"Još samo danas"


Većina studenata vjerojatno će se složiti da je petkom malo teže održati koncentraciju. Uz to, kada u petak zazvoni jutarnja budilica, zasigurno će većina pomisliti "još samo danas", što znači da računamo na dva dana odmora koja slijede. Poslije 12 sati se već "lakše diše" jer se bližimo kraju radnog vremena, kolege s faksa su sve glasniji po pitanju planova za vikend, a manje o temi kolokvija i ispita.

Također, odnedavno se sve više globalnih kompanija (Microsoft kao dobar primjer) "hvali" četverodnevnim radnim tjednima što podrazumijeva tri umjesto dva dana odmora. Srećom, i ova su istraživanja pokazala kako je produktivnost zaposlenika porasla za gotovo 40%! Većina nas nije te sreće da predavanja ili posao odrađuju tijekom samo četiri dana u tjednu, stoga nam upravo taj petak i dalje toliko znači.


>>>Ne znaju kada stati: Istraživanje pokazalo da studenti ne prestaju cugati dok ne budu pijani 'kao zemlja'<<<


Odmaknite se od mobitela i društvenih mreža, posvetite se stvarima koje volite, koje vas opuštaju jer će ponedjeljak svakako doći prebrzo, pa se barem odmorite ili družite s ekipom.


Uživajte u vikendu!

Još vijesti