V.K. u Nakon predavanja

I menze rekle zbogom koroni! 'Stari' raspored stolova u menzi oduševio tisuće studenata

Rijetko kada fotografija stolova u menzi 'zaradi' toliko 'lajkova' i izazove toliko oduševljenje studenata.

7. ožujka 2022 14:11
raspored, menza

raspored, menza Foto: MojFaks

Nakon više od dvije godine, svijet se vraća na "staro normalno". Osim što su prošli tjedan stigle nove preporuke u kojima se nastava na visokim učilištima vraća na kontaktno izvođenje, i menze su odlučile "zaboraviti" koronu.


>>>Stigle epidemiološke preporuke za ljetni semestar: Evo što je najbitnije <<<


Naime, nedavno je na popularnoj Facebook grupi studentskog doma "Stjepan Radić" osvanula fotografija iz studentskog restorana spomenutog doma koja je razveselila mnoge.


>>>Zbogom hibridna nastavo! Od danas sva predavanja na fakultetima – UŽIVO: 'Nadamo se da je ova priča završila'<<<


"Novi – stari raspored stolova!", napisala je studentica uz sliku starog rasporeda stolova u menzi – onog kakav je postojao prije koronavirusa i pandemije.


staro novo, menza, tekst, stolovi, raspored staro novo, menza, tekst, stolovi, raspored Foto: Foto: privatna arhiva, A.M., objavljeno uz dozvolu/MojFaks


Foto: privatna arhiva, A.M., objavljeno uz dozvolu


Naime, nakon što je prije više od dvije godine proglašena epidemija, raspored stolova u menzama morao se mijenjati zbog propisanih dva metra razmaka, a i ograničili su broj osoba za jednim stolom. Odnedavno, odvajanje u menzi je stvar prošlosti.


"Obiteljski ručak"


Njenoj objavi poveselili su se mnogi, pa je fotografija "zaradila" preko tisuću lajkova i skoro 100-tinjak komentara sretnih studenata. "Obiteljski ručak pod hitno!", piše student uz označavanje svojih kolega. "A prije dva dana deranje zbog spajanja stolova", napisala je jedna studentica situaciju.


Foto: screenshot via Facebook@studentski dom STjepan Radić - Sava


>>>Nove stvari dolaze na Savu: Stolice, ruteri, koševi za smeće i noćni upravitelj!<<<


Neki se nadaju da se sve vraća u normalu / Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava


"Moramo sad na Savu na peteročlani obiteljski ručak", napisao je još jedan sretan student. "Ajme kako me ovo obradovalo", piše netko drugi.


S obzirom na to da "starog" rasporeda stolova nije bilo više od dvije godine, u komentarima su se javljali i studenti kojima je ovo – novost. "Ja se ni ne sjećam ovog rasporeda", napisala je studentica.



Na Cvjetnom još nisu vratili stolove u stari raspored / Foto: screenshot via Facebook@studentski dom STjepan Radić - Sava


"Sad se već mora rezervirati stol", napisao je još netko. "Zbog ovog vridi opet otići u menzu", "Dolazim samo zbog ovog", "Plakat ću od sreće", pišu studenti koju su jedva dočekali "staro normalno" u studentskom restoranu.

Još vijesti