V.K. u Nakon predavanja

I menze rekle zbogom koroni! 'Stari' raspored stolova u menzi oduševio tisuće studenata

Rijetko kada fotografija stolova u menzi 'zaradi' toliko 'lajkova' i izazove toliko oduševljenje studenata.

7. ožujka 2022 14:11
raspored, menza

raspored, menza Foto: MojFaks

Nakon više od dvije godine, svijet se vraća na "staro normalno". Osim što su prošli tjedan stigle nove preporuke u kojima se nastava na visokim učilištima vraća na kontaktno izvođenje, i menze su odlučile "zaboraviti" koronu.


>>>Stigle epidemiološke preporuke za ljetni semestar: Evo što je najbitnije <<<


Naime, nedavno je na popularnoj Facebook grupi studentskog doma "Stjepan Radić" osvanula fotografija iz studentskog restorana spomenutog doma koja je razveselila mnoge.


>>>Zbogom hibridna nastavo! Od danas sva predavanja na fakultetima – UŽIVO: 'Nadamo se da je ova priča završila'<<<


"Novi – stari raspored stolova!", napisala je studentica uz sliku starog rasporeda stolova u menzi – onog kakav je postojao prije koronavirusa i pandemije.


staro novo, menza, tekst, stolovi, raspored staro novo, menza, tekst, stolovi, raspored Foto: Foto: privatna arhiva, A.M., objavljeno uz dozvolu/MojFaks


Foto: privatna arhiva, A.M., objavljeno uz dozvolu


Naime, nakon što je prije više od dvije godine proglašena epidemija, raspored stolova u menzama morao se mijenjati zbog propisanih dva metra razmaka, a i ograničili su broj osoba za jednim stolom. Odnedavno, odvajanje u menzi je stvar prošlosti.


"Obiteljski ručak"


Njenoj objavi poveselili su se mnogi, pa je fotografija "zaradila" preko tisuću lajkova i skoro 100-tinjak komentara sretnih studenata. "Obiteljski ručak pod hitno!", piše student uz označavanje svojih kolega. "A prije dva dana deranje zbog spajanja stolova", napisala je jedna studentica situaciju.


raspored, menza raspored, menza Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom STjepan Radić - Sava/Screenshot

Foto: screenshot via Facebook@studentski dom STjepan Radić - Sava


>>>Nove stvari dolaze na Savu: Stolice, ruteri, koševi za smeće i noćni upravitelj!<<<


komentari, tekst, stari novi raspored, menza komentari, tekst, stari novi raspored, menza Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot

Neki se nadaju da se sve vraća u normalu / Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava


"Moramo sad na Savu na peteročlani obiteljski ručak", napisao je još jedan sretan student. "Ajme kako me ovo obradovalo", piše netko drugi.


S obzirom na to da "starog" rasporeda stolova nije bilo više od dvije godine, u komentarima su se javljali i studenti kojima je ovo – novost. "Ja se ni ne sjećam ovog rasporeda", napisala je studentica.


nova menza, raspored, nova menza, raspored, Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom STjepan Radić - Sava/Screenshot


Na Cvjetnom još nisu vratili stolove u stari raspored / Foto: screenshot via Facebook@studentski dom STjepan Radić - Sava


"Sad se već mora rezervirati stol", napisao je još netko. "Zbog ovog vridi opet otići u menzu", "Dolazim samo zbog ovog", "Plakat ću od sreće", pišu studenti koju su jedva dočekali "staro normalno" u studentskom restoranu.

Još vijesti