V.K. u Nakon predavanja

[VIDEO] Vrijednoj studentici veterine pomaže cijela Hrvatska: Na poklon dobila automobil, a obnovit će joj i kuću

Priča koja vraća vjeru u ljude stiže iz Hotnje, mjesta nedaleko Velike Gorice.

1. veljače 2022 17:48
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Hrvatski je narod u nekoliko navrata pokazao kako ima veliko srce, bez obzira na nedaće koje su nas u posljednjih nekoliko godina snašle. Posebice je ovo došlo do izražaja nakon petrinjskih potresa, ali i učestalo kad je potrebno prikupiti sredstva za operativne zahvate mališana kojima je jedina nada skupa ekspertiza u inozemstvu i slično. Ovaj put, sugrađani su složno i promptno pomogli mladoj studentici koja živi u nimalo idiličnim i bezbrižnim životnim uvjetima.


Otac čeka operaciju, brat i mama osobe s posebnim potrebama


Josipa Pavušek je studentica Veterinarskog fakulteta, koja uz fakultetske obaveze radi i po nekoliko poslova kako bi svojoj obitelji osigurala sve što joj je potrebno. Naime, kako ju je predstavila njena sugrađanaka na Facebooku, "Josipa je divna, mlada, vrijedna djevojka, buduća veterinarka koja studira i radi. Otac joj je bolestan i čeka operaciju, mama i brat su osobe s posebnim potrebama, a naša divna Josipa se trudi za sve njih", napisala je  Marija Šapina Gale, članica VG Legacyja.


>>>Studenti pomažu kolegama koji nemaju novca za školarinu: 'Slabo se javljaju jer ih je sram...'<<<


"Za Josipu smo saznali prošle godine kada je do nas došla informacija o akciji popravka kuće, te poboljšanja uvjeta u kojima njih četvoro živi. Uvjeti u kući još uvijek nisu kakvi bi trebali biti, treba urediti kuhinju i još ponešto, pa ako netko želi i može pomoći, dobrodošao je", piše gospođa životnu situaciju mlade studentice koja na posao i na fakultet putuje autobusom.


Da je mnogo onih koji na ovekve priče ne mogu ostati ravnodušni, još jednom su dokazali donatori i dobri ljudi koji su studentici pohitali pomoći, bez potrebe za hvalospjevima i navođenju identiteta uopće.


Na poklon joj stigao i - automobil

.
"Jedan dobri čovjek je Josipi pomogao platiti trošak polaganja vozačkog, te Josipa marljivo vozi sate u autoškoli i nadamo se što prije vozačkoj u džepu", piše gospođa u svojoj Facebook objavi i nadodaje kako su već više puta pokazali kako zajedništvo može napraviti puno te kako dobra djela ujedinjuju ljude.


>>>Zeznuo kontrolora i napravio dobro djelo! Biste li napravili isto da vas dočeka ovakva poruka na papiru?<<<


"Jedan divni mladić koji želi ostati anoniman, po meni, nama, je poslao Josipi automobil na poklon... Kako se dobro djelo brzo širi, tako se u iznenađenje uključio i mehaničar koji je donirao potrebne dijelove i svoj rad", napisala je gospođa uz priložen video-isječak u kojem oni iznenađuju mladu studenticu.




Javlja se još sugrađana koji žele pomoći


A to ipak nije sve! Kako piše portal Vg danas, "klupko dobrote" i dalje se kotrlja jer je priča o Josipi odjeknula u njihovom kraju, pa su se mnogi poduzetnici, ali i drugi sugrađani javili samo s jednom namjerom: žele pomoći vrijednoj Josipi i njenoj obitelji.


"Pročitao sam da je kuća još uvijek u lošem stanju pa evo rado bih pomogao u nečemu ako ima potrebe. Spreman sam odvojiti svoje vrijeme i znanje da pomognem, također i materijal za izvođenje potrebnih radova sam spreman platiti. U videu sam vidio da je kuća u lošem stanju i da su potrebni radovi pa se stavljam na raspolaganje da učinim nešto po tom pitanju, makar svojim radom, ako ne novčano", kazao je za vgdanas anonimni dugoselski obrtnik koja se bavi kompletnim adaptacijama kuća i stanova i popravlja sve od struje, vode, grijanja pa do keramike i parketa.


>>>Gradonačelnik ovog grada svoju plaću daje studentima: 'Ovo je jedinstveno u Hrvatskoj...'<<<


Dugoselski obrtnik nije htio zahvale niti veličanje u medijima, pa je ostao anoniman kao i mladić koji je Josipi poklonio automobil. Osim toga, vgdanas saznaje da je obrtnik pomagao i na području Petrinje i Siska nakon razornih potresa: prvo kao vatrogasac, a potom kao građevinar.


"Zakotrljalo se veliko dobro djelo"


"Cura se bori, mlada je, roditelji su bolesni i trebaju pomoć. Zašto ne bih pomogao kada mogu pomoći. Mene to ne košta puno, a njoj sigurno puno znači", kazao je. On je s gospođom Marijom Šapinom Gale koja je pokrenula cijelu priču, dogovorio da ovaj vikend zajedno idu posjetiti studenticu Josipu i njenu obitelj kako bi dogovorili konkretan plan za prve zahvate na kući.




Uz to, Marija je kazala kako to nije bilo sve: za Josipu i njenu obitelj stigao je i poklon bon iz Emmezete od anonimnog sugrađanina u vrijednosti od 5 tisuća kuna kojime će moći kupiti prijeko potrebne kuhinjske elemente. "Zakotrljalo se jedno veliko dobro djelo u moru negativnih vijesti. Sretna sam što uspijevam donijeti bar malo dobroga među ljude i potaknuti ih da čine dobra djela", kazala je Marija za kraj.


izvor: vgdanas.hr

Još vijesti