V.F. u Vijesti

Brzo i povjerljivo: Udruga Iskorak organizira besplatno testiranje na HIV i sifilis u četiri hrvatska grada

Rezultati testa su gotovi za minutu.

17. studenog 2023 12:23
Testiranje je brzo i besplatno

Testiranje je brzo i besplatno Foto: Canva

Udruga Iskorak pruža uslugu dobrovoljnog, anonimnog i povjerljivog testiranja na HIV i sifilis. Testiranje je moguće u Osijeku i Zagrebu. U Osijeku se testiranje može obaviti u zgradi Studentskog zbora na adresi Cara Hadrijana 8b ponedjeljkom od 17 do 19 sati. U Zagrebu su se nedavno premjestili na novu lokaciju na adresu Šeonina 34 (3. kat), a testirati se možeš ponedjeljkom, srijedom i petkom od 16:30 do 18:30.

Testiranje je dobrovoljno, anonimno i povjerljivo, a vrši se brzim testovima koji omogućuju rezultat u jednoj minuti. Testiranju prethodi kratak razgovor s liječnikom/icom koji će objasniti cijeli postupak testiranja i odgovoriti na tvoja pitanja o spolnom zdravlju. Uzorak se uzima bezbolnom metodom iz jagodice prsta (vrh prsta) te se rezultat očitava nakon samo jedne minute.

Europski tjedan testiranja

Napominju da nisu potrebni nikakvi dokumenti, osobni podaci ni uputnica. Također, inače nije potrebna najava, ni rezervacija termina, a testiranje se održava u posebnoj prostoriji u kojoj je osigurana privatnost.

Ove godine će održati Europski tjedan testiranja od 20.11. do 24.11. u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu, a popis lokacija i termina možeš pogledati na poveznici. Napominju da je za testiranje u Zagrebu obavezna rezervacija termina.

Još vijesti