M. P. u Vijesti

Irsko sveučilište uvodi novu diplomu – prvostupnik influencer: Tko bi upisao ovaj studij?

Ova profesija se globalno procjenjuje na 16,4 milijarde dolara.

6. listopada 2023 14:57
Mogućnost upisa studija za influencere

Mogućnost upisa studija za influencere Foto: Canva

Vjerovali ili ne, irski će studenti, od 2024. godine, imati mogućnost upisa studija za influencere. Na spomenutom studiju, studenti će stjecati medijske, PR i marketinške vještine, a završetkom istog dobit će diplomu prvostupnika influencera.

Ova profesija se globalno procjenjuje na 16,4 milijarde dolara, a prijave za prvostupnika u kreiranju medijskog sadržaja biti će otvorene u studenome. Studij će biti otvoren na South East Technical University (SETU) u Carlowu.

Studij će trajati četiri godine, a uključivat će tečajeve upravljanja kriznim situacijama, video i audio montaže, socijalnu psihologiju, odnose s javnošću, kreativno pisanje i kritične kulturne studije.

Za medije je govorila dr. Eleanor O’Leary, predavačica medija i komunikacija na sveučilištu, a kazala je da interes potencijalnih studenata i poslodavaca raste. Osim toga, smatra da će diplomanti biti osposobljeni stvoriti sadržaj za tvrtku ili organizaciju, a bit će i osposobljeni raditi za sebe.

Iako pojedinci postaju influenceri bez diplome za to zanimanje, cilj studija je ipak educirati studente o tome kako zadržati publiku i unovčiti svoje znanje, piše BBC.

Još vijesti