V.K. u Vijesti

Šokantno istraživanje: Jedna četvrtina diplomaca ne zna kuhati nakon završetka faksa

U istraživanju su otkrili da im je prioritet birati jeftiniju hranu, a ne njihova nutritivna vrijednost.

10. kolovoza 2022 10:34
Smrznuto, jeftino i brzo

Smrznuto, jeftino i brzo Foto: Shutterstock by Lucky Business

Otprilike jedan na četiri diplomanata priznalo je u novom istraživanju da čak i nakon što su završili fakultet, još uvijek ne znaju kuhati.

Dobra je vijest da je 47 posto njih ipak izjavilo da su se njihove kulinarske vještine poboljšale za vrijeme studentskih dana, 28 posto njih još se uvijek oslanjalo na zamrznute pizze i naručivali su hranu za van.

vezano Studentice skuhale sataraš u domu. Laganini [VIDEO] Studentice skuhale sataraš u pola 9 navečer: Zamirisao cijeli studentski dom

Štede na hrani

Istraživanje na 2 tisuće diplomanata iz cijelog Ujedinjenog Kraljevstva o njihovim prehrambenim navikama napravili su SEGA i Two Point Studios. Čak dvije trećine diplomaca kazalo je da im je prioritet ušteda novca u trgovinama s hranom u odnosu na nutritivnu vrijednost hrane koju kupuju. Drugim riječima, dvije trećine diplomaca birat će jeftiniju hranu sa manjom nutritivnom vrijednosti samo zbog cijene.

vezano Maja i Sara kažu da je okus 10 od 10! Laganini Studentice Sara i Maja smislile recept za odličan obrok kad imate samo par kuna u novčaniku

Vezano uz troškove, čak je više od polovine ispitanika ove ankete reklo da je njihov budžet bio najveći pojedinačni čimbenik kada su razmišljali o tome što bi jeli kao studenti. Svaki četvrti diplomac izjavio je da se oslanja na zamrznutu hranu, a druga četvrtina kazala je da se odlučuje na hranu koja se može spremiti u mikrovalnoj pećnici.

vezano Kruh i voda za doručak, ručak i večeru... Laganini Student objavio video pa nasmijao sve: 'Najdraža hrana – kruh, najdraže piće – voda'

Kriza je posebno pogodila studente

Kriza troškova života koja nas je pogodila znači da je studentima postalo teže izdvojiti više novca za hranu. Prema NUS-u, Nacionalnoj Uniji studenata, čak 11 posto studenata oslanja se na usluge banke hrane jer si osnovnu hranu jednostavno ne mogu priuštiti, a kako piše The Tab, ova se brojka čak poduplala od siječnja ove godine.

vezano Neobičan dodatak prehrani izaziva gađenje, čuđenje, ali i upozorenja. Laganini Kako bi 'ušparao koju kunu' student jede pseću hranu jednom na dan, svaki dan

Glasnogovornik Unije kazao je kako su studenti sada na „rubu" i zatražio je od njihove vlade „hitno prilagođeni pakt potpore za troškove života za studente“.

Izvor: thetab.com